Landal GreenParks VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Landal GreenParks | Last Minute | Thema | Landal Skilife | Landal Campings

 

Natuurlijk bij Landal GreenParks

 

 

 

 
snel meer weten over iets van Landal
(bijv: lommerbergen, subtropisch, duitsland, zomervakantie, copd)
uw onderwerp:


dinsdag 23 juni 2015

Grootste ballonevenement van Nederland

Van woensdag 22 juli tot en met zondag 26 juli staat Joure in het teken van de 30e editie van de Friese Ballonfeesten. Een bijzonder spektakel waar je met eigen ogen kunt zien hoe de ballonnen worden uitgevouwen, verwarmd en uiteindelijk opstijgen.

De Friese Ballonfeesten
De Ballonfeesten vinden plaats op het evenemententerrein aan de Harddraversweg in Joure. Maar liefst 35 heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland stijgen hier iedere avond op. Joure wordt dan ook wel “Balloon City” genoemd. Er zijn diverse ballonnen met zeer speciale vorm, zoals een locomotief, ooievaar en een doedelzakspeler. Stuk voor stuk maken ze veel indruk op jong en oud!

Boerenbruiloft
Traditiegetrouw wordt op de eerste dag van het ballonevenement ’s ochtends de ‘boerebrulloft’ georganiseerd. Deze trouwerij wordt gehouden zoals dat rond 1850 in Friesland gebruikelijk was. Friese paarden en kledij en sjezen zorgen voor een schitterende aanblik in het centrum van Joure.

Programma
Rondom het kleurrijk schouwspel van heteluchtballonnen is er van alles te beleven. Op woensdagavond vindt om 19.00 uur de opening plaats. Iedere dag zijn er o.a. luchtkussens voor de kinderen, kermis, markt, muziek en is ‘Circus Salto’ met clown Auke aanwezig. Op bepaalde dagen is de Koninklijke Luchtmacht aanwezig met een F16 vluchtsimulator, zijn er modelballon demonstraties, een roofvogelshow en is er een Oldtimer dag. Voor het complete programma kunt u terecht op de website.

Het grote verjaardagsfeest
Zaterdag 25 juli staat in het teken van het 30 jarig bestaan van dit ballonevenement. Zaterdag was voorgaande jaren de dag van het Familie Festival, dit jaar wordt ‘Het grote verjaardagsfeest’ gevierd. Een gezellige dag voor de hele familie met veel verschillende spring-, klim- en klauterattracties. Daarnaast is er o.a. ook een Superkidz Party, geeft Circus Salto optredens en workshops. Ook geven de brandweer en politie verschillende demonstraties. ’s Avonds is er een romantische Candlelightshow welke wordt afgesloten met spectaculair vuurwerk.

Toegangsprijzen

    Woensdag en donderdag:  € 5
    Vrijdag, zaterdag, zondag: € 7,50
    Kinderen t/m drie jaar:       Gratis

Verblijf bij Landal GreenParks
Iedere avond zorgen de ballonnen voor een spectaculair uitzicht vanaf uw eigen terras op
Landal Waterpark Sneekermeer of Landal Waterpark Terherne.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage
 

. .Labels

acties, activiteiten, Aelderholt, Aerwinkel, Ameland, Amerongse Berg, awards, Beach Resort, Beach Villa's, Belgie, Bloemert, Bollo, Brandnertal, Brochure, Burgh Haamstede, Businessline, camping, Cauberg, Chalet Matin, Coldenhove, Darwin Forest, Denemarken, Divers, Duc de Brabant, Duitsland, Dunimar, Duurzaamheid, Dwergter Sand, Eifeler Tor, Elsgraven, Engeland, Esonstad, evenementen, Gebeurtenissen, Gottales, Haamstede, Heideheuvel, Heihaas, heimbachtal, Hellendoornse Berg, hemelvaart, herfst, Herfstvakantie, Hochmontafon, Hochwald, hoek van holland, Hof van Saksen, Hongarije, Hoog Vaals, Hunerwold State, katschberg, Kerst, Kerstvakantie, Kleinkirchheim, Land van Bartje,

Landgoed 't Loo, Lauwersoog, lente, Lenzerheide, limburg, Livingstone, Lommerbergen, Miggelenberg, Mooi Zutendaal, Nieuwvliet, Ooghduyne, oostenrijk, Orveltermarke, Ouddorp, pasen, pinksteren, Port Greve, Prijsvraag, Rabbit Hill, Reeuwijkse Plassen, Reevallis, Rehrenberg, Salztal, Schatberg, Sluftervallei, Sneekermeer, Sonnenberg, Stroombroek, Suyderoogh, Terherne, Terschelling, Texel, Travemunde, Twenhaarsveld, Veluwemeer, Vennenbos, Vierwaldstattersee, Vitamaris, Vlegge, Vlieduyn, Vogelmient, voorjaar, vuurwerkvrij, Walensee, Warsberg, Waufsberg, winter, Winterberg, Wirfftal, Wolfsberg, zomer, Zwitserland

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap