Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 22 september 2015

Rijke particulier doorkruist Landal-plan op Zanderij

Een gefortuneerde particulier die tegen de komst van een Landal Greenpark op de Zanderij is - het Duynparc - heeft in het beoogde gebied een stuk grond aangekocht van 2,2 hectare. Dat meldt het Noord Hollands Dagblad vandaag.

De krant schrijft dat het om de grond van Gerard Koper gaat. Deze Heemskerkse bollenkweker huurt de grond van de nieuwe eigenaar en blijft hier actief bollen kweken. De nieuwe eigenaar zou niet tegen een Landal-park zijn, maar grote moeite hebben met de plek. De Zanderij moet volgens hem een open gebied blijven; er zouden tal van andere locaties voor een recreatiepark in deze omgeving zijn.

Bittere pil

Voor de ondernemers in het dorp is de actie van de gefortuneerde particulier een bittere pil. Een recreatiepark dat vanwege de ligging (op korte treinafstand van Amsterdam, Haarlem en Alkmaar) ook in de winter toeristen had kunnen trekken, had in het dorpshart voor een economische boost kunnen zorgen, is de gedachte. Het park zou immers pal naast het dorpshart zijn gerealiseerd en geen horecafaciliteiten bieden.

Bron en hele artikel: dichtbij