Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

vrijdag 4 december 2015

Gouden Green Key voor Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne heeft een gouden Green Key behaald voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Normaal staan op het park de gasten op de eerste plaats, tijdens de keuring stond duurzaamheid centraal. Landal Beach Resort Ooghduyne is het 31ste park van Landal GreenParks dat een Green Key certificaat behaalt.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen. In Nederland zijn inmiddels 26 parken van Landal gecertificeerd, in Duitsland 5. Doelstelling van Landal is dat eind van dit jaar 40 parken gecertificeerd zijn en eind 2016 alle 75 parken in alle landen.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatiepark vlakbij het strand en midden in het uitgestrekte landschap van de Kop van Noord-Holland is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden”, aldus parkmanager Alexander Peulen. “Op het park hebben Marcel van Dijk en Peter van Setten van de technische dienst veel maatregelen genomen op het gebied van water- en energiebesparing, zoals een warmtekrachtkoppeling waarmee het zwembad wordt opgewarmd.”

Greenbox
“De inspecteur van Green Key was zeer te spreken over de Eco Greenbox die geïnstalleerd is in alle bungalows, door gebruik te maken van verschillende sensoren kunnen wij de energiebehoefte aanpassen aan de gast en zo energieverspilling tegengaan. Daarnaast hebben wij een proef op het park met lantaarnpalen die zijn voorzien van zonnepanelen.”

Bron en hele artikel: Den Helder actueel