Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 16 december 2015

Recreatiecongres draait vooral om beleving

Recreatieschap Drenthe hield vanmiddag het 31e Recreatiecongres. In Landal Aelderholt was het thema 'Tijd voor verandering'. Na afloop van het congres werd afscheid genomen van directeur Hans Hartog, hij wordt opgevolgd door Dick Dijkstra.

Zo'n 220 bedrijven, gemeenten, evenementen en aanverwante organisaties waren vertegenwoordigd op dit congres.

Na een inleidend filmpje over het thema -met zinsneden als 'Alles moet blijven zoals het was' en 'Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus'- opende voorzitter Eric van Oosterhout van Recreatieschap Drenthe -en burgemeester van Aa en Hunze- het congres.

'Welke boodschap zenden we uit?'


Gedeputeerde Henk Brink ging in op de sterkte van de provincie Drenthe en de positie van Marketing Drenthe. 'Drenthe is misschien wel de mooiste provincie en heeft alles in zich om een provincie van recreatie en toerisme te zijn. Wij willen ons onderscheiden en onze ambitie is om vrijetijds- en fietsprovincie nummer 1 te zijn. Het project 'Op fietse' gaat niet alleen over fietsen, het gaat vooral om bleven. De marketing doen we met elkaar, ook de provincie hoort hierbij. We hebben een boodschap.' Daarbij vroeg hij zich af wat de beste boodschap is. 'Marketing Drenthe promoot de provincie als woon- en werkprovincie en als provincie voor recreatie en toerisme. Maar is de boodschap dan hetzelfde?', vroeg hij zich af. 'We moeten ons afvragen welke boodschap we uitzenden. Dat doen we samen met allerlei partijen.'

Bron en hele artikel: emmen nu