Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

vrijdag 19 februari 2016

Landal wil nog dit jaar groen label op alle parken

Tijdens de uitreiking van de Green Key-certificaten hebben 34 Nederlandse parken van Landal GreenParks een certificaat ontvangen. Veertig van de 76 parken zijn nu Green Key gecertificeerd. In 2015 behaalden 22 parken zo’n groen label; 18 in Nederland en 4 in Duitsland. Landal wil dat eind 2016 alle 76 parken zo’n certificaat hebben.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Jaarlijks ontvangen de ondernemers die aan de criteria voldoen het Green Key-certificaat uit handen van de Stichting KMVK.

,,Wij maken ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. ,,Het thema op de nationale uitreiking van Green Key was circulaire economie; een thema dat steeds meer vorm krijgt binnen Landal, zowel op het gebied van inkoop als inspanningen op het gebied van afvalverwerking.”

Klimaatneutraal

Het bedrijf probeert in 2020 een 30 procent lagere CO2-voetafdruk te hebben en wil in 2030 compleet klimaatneutraal opereren. Zo worden duurzame en energie-neutrale woningen gebouwd en sinds januari maken de meeste parken en kantoren in Nederland gebruik van de windenergie van Greenchoice.

Ook de buitenlandse parken van Landal GreenParks worden gecertificeerd. Landal Bad Kleinkirchheim is het eerste Oostenrijkse bungalowpark dat is gecertificeerd, in maart volgt Landal Marina Lipno als eerste Tsjechische bungalowpark en in april Landal Mooi Zutendaal in België.

Brn: Puur op reis