Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 23 april 2016

Green Key certificaat voor Landal Marina Lipno

Green Key is hét internationale merk voor kwaliteit en duurzaam ondernemen in de sector van accommodaties en gastvrijheid. Vanuit het hoofdkantoor in Denemarken is de organisatie actief in ruim 50 landen. Green Key valt onder de FEE, Foundation for Environmental Education, een onafhankelijke, internationale organisatie die via educatie, kennisuitwisseling en het stimuleren van duurzame initiatieven werkt naar een meer duurzame en groene wereld.

Jaarlijks behalen ondernemingen, die aan de lijst van criteria voldoen, het Green Key certificaat. De Nederlandse organisatie Landal GreenParks, waarvan Marina Lipno onderdeel uitmaakt, heeft als doelstelling dat alle ruim 75 vakantieparken in 7 landen per eind 2016 een Green Key certificaat hebben. Momenteel zijn al meer dan 40 parken van Landal GreenParks gecertificeerd met het Green Key certificaat.

Duurzaamheid is tweede natuur
Václav Hobora, general manager van Landal Marina Lipno: “We hebben ons zorgvuldig voorbereid voor de audit van Green Key. We voldeden al aan de meeste criteria door onze huidige manier van werken en borging in de werkprocessen. Het communiceren naar gasten over hoe zij hun bijdrage kunnen leveren, zonder dat dit ten koste gaat van de vakantiebeleving, levert veel op. Als het gaat om afval zien we dat gasten hier een grote bijdrage aan kunnen leveren door hun afval te scheiden. Naast papier, glas en restafval zamelen we ook veel plastic in. Recent zijn er twee laadpalen geïnstalleerd waar onze gasten de elektrische auto kunnen opladen. Een mooie stap naar een nog duurzamere bedrijfsvoering.”
Ook verklaarde hij: “Het was een eer dat de directeur van Green Key International bij de keuring aanwezig was. Dit geeft voor ons aan dat de organisatie belang hecht aan de groei van Green Key en daarmee ook de groei van het aantal bedrijven dat zich inzet voor een duurzamere wereld.”

Bron: Landal