Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 19 oktober 2016

Zwemclub moet bad Hof van Saksen verlaten

Leden van ZZG De Boskikkers verliezen hun winterzwembad. Het besluit van Hof van Saksen om alleen nog bezoekers toe te staan, komt aan als een klap.

Vanwege de stijgende bezoekersaantallen, heeft het vakantiepark besloten het zwembad te verbouwen. Er komen glijbanen en het wedstrijdbad verdwijnt. Bezoekers krijgen ‘absolute voorrang’ op het bad.

Begrijpelijk, zegt Andries Visser, voorzitter van ZZG De Boskikkers. De vereniging is een fusie van twee zwemclubs uit Gieten en Rolde.. „Wij zijn ook niet boos”, aldus de voorzitter. „We zijn altijd goed behandeld en we mogen nog tot eind mei gebruik maken van het bad. Maar het is wel heel erg jammer.”

De zwemvereniging dreigt straks alleen nog in de zomer te kunnen zwemmen, in het openluchtzwembad in Gieten. Als dat gebeurt, moet de club zich noodgedwongen uit de KNZB-competitie trekken. Het is dan niet meer mogelijk aan wedstrijdzwemmen te doen. Zo’n besluit kan grote gevolgen hebben voor het ledenaantal. „Vervelend”, aldus Visser. „Want het ging al minder. We zijn in vijf jaar van meer dan 100 naar 70 leden gegaan.”

Bron en hele artikel: DVHN