Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 13 december 2016

Moederbedrijf Landal wil WIMDU overnemen

Wyndham Worldwide, waartoe ook Landal Greenparks behoort, heeft een koopovereenkomst getekend voor de aandelen van het Duitse WIMDU; een bedrijf dat werkt op een vergelijkbare manier als Airbnb. Het disruptieve bedrijf komt daarmee in handen van een grote gerenommeerde organisatie.

WIMDU werd in 2011 opgericht in Berlijn en volgde het zelfde pad als Airbnb. Ook in Nederland worden vele duizenden particuliere woningen via WIMDU verhuurd als vakantieverblijf. Enkele weken geleden vond ook al een fusie plaats tussen WIMDU en 9Flats, waarmee er dus duidelijk sprake is van een consolidatie in deze markt van particuliere vakantiewoningen.
Wyndham is van plan om het bedrijf WIMDU onder te brengen bij haar merk NOVASOL die in Europa al 39.000 vakantiewoningen in de verhuur heeft. Wyndham ziet in de overname twee grote voordelen: ten eerste wordt voor de vakantieganger het arsenaal aan mogelijkheden uitgebreid met het populaire segment van ‘slapen bij de locale bevolking’.  Daarnaast gaat NOVASOL ook bekijken of het netwerk van WIMDU ook kan wordewn ingezet om de huidige huisjeseigenaren, die verhuren via NOVASOL, een extra marketingkanaal aan te bieden.

Bron en hele artikel: Pretwerk