Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 7 maart 2017

Landal Kielder Waterside tweede vakantiepark in Engeland

Landal GreenParks voegt opnieuw een vakantiepark toe in het Verenigd Koninkrijk: Landal Kielder Waterside, gelegen in het Northumberland National Park, op de grens van Engeland en Schotland. Eerder dit jaar opende Landal al een park in het Peak District National Park tussen Birmingham en Manchester: Landal Darwin Forest. Het Verenigd Koninkrijk is het negende land in Europa waar Landal actief is.

Landal Kielder Waterside ligt in het hart van een schitterend natuurgebied in het Northumberland National Park, op ca. 75 kilometer afstand van veerdiensthaven Newcastle. De huidige 32 chaletwoningen kijken uit over het grootste door mensen aangelegde stuwmeer in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen biedt de omgeving fraaie vergezichten, het is ook de enige locatie in Engeland met een officiële zogeheten 'Dark Sky'-status. Wie de 42 km lange route rondom het meer fietst of wandelt, komt prachtige beeldhouwkunst en kunstvoorwerpen tegen, die bedoeld zijn om aan te raken en te beleven. In de omgeving bevindt zich een sterrenwacht, waar men ons zonnestelsel kan bekijken en rondom het park is zo'n 165 km aan mountainbike trails uitgezet. In de zomer zijn er vaartochten over het meer. Het is de ideale bestemming om volledig tot rust te komen omgeven door een mooie natuur.

Een deel van de 4-, 5- en 6-persoons chaletwoningen heeft de beschikking over een eigen hot-tub. Het park beschikt verder over onder meer een klein overdekt zwembad, sauna en wellness, fitnessruimte, een restaurant en bar, kleine winkel en uitgebreide outdooractiviteiten, waaronder boogschieten, hoverboards en skelters, fietsverhuur en vele wandel-, fiets- en hardlooptrails.

"Landal Kielder Waterside past qua ligging en omgeving helemaal bij Landal en we zijn er trots op dat we Britse vakantiegangers in eigen land zo snel kennis kunnen laten maken met Landal GreenParks. Ook voor veel van onze bestaande gasten is dit een mooie gelegenheid om Engeland te ontdekken. Beide parken zijn inmiddels vanuit Nederland, Duitsland en België te boeken," aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Het aantal vakantiewoningen op het park wordt de komende jaren fasegewijs verder uitgebreid.

Bron: Landal