Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 7 december 2017

Op Landal park verrijzen 240 vakantiehuisjes met ...

In een gecultiveerd duinlandschap direct aan de Noordzee zijn circa 240 vakantiewoningen opgebouwd voor Landal Greenparks met gipsvezelplaten van Fermacell uit Wijchen. De woningen zijn gelegen op verschillende hoogtes en vormen één geheel met de omgeving.

Dit is mede te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor de gevels en riet op de daken. Het skelet bestaat ook uit hout, afgewerkt met gipsvezelplaten (12.5 mm) van Fermacell. 'In eerste instantie stond gipskarton in combinatie met OSB‐3 constructieplaat voorgeschreven in het bestek', weet Claus Ursem engineer Ursem Modulaire Bouwsystemen uit Wognum.

'Ik ben bekend met Fermacell en ken de voordelen van de producten. Zo zijn de fermacell Gipsvezelplaten door de homogene structuur meer stootvast dan gipskarton. Bovendien zijn ze vochtregulerend. Ideaal voor dit project: onze woningen worden 2D geleverd, dus als losse elementen geleverd en ter plaatse samengesteld als woning. Dat betekent dat de wanden in weer en wind staan tot het casco waterdicht is. Daar kan gipskarton niet tegen, maar een gipsvezelplaat wél. Immers deze worden vanuit de fabriek geïmpregneerd.

Bron en hele artikel: bouwinformation nl