Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 3 oktober 2018

Groene inspiratiebungalows op Landal Twenhaarsveld

Op vakantiepark Landal Twenhaarsveld (Holten, Overijssel) hebben twee bestaande vakantiewoningen (bouwjaar 1985) een groene make-over gehad. De woningen gebruiken geen aardgas meer; ze worden verwarmd met een warmtepomp en er wordt gekookt op inductie. Verder zijn o.a. isolatie in dak en glas geïnstalleerd en zonnecollectoren op het dak geplaatst. Ook is er gekozen voor een duurzame inrichting met gerecyclede of recyclebare producten. Vandaag werden de woningen geopend. Niet met het doorknippen van een lint, maar met een 'Duurzame Dialoog', waaraan werd deelgenomen door de gemeente, organisaties en leveranciers op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam leven in bestaande woningen. Dat is het doel van Landal GreenParks en groene energieleverancier Greenchoice. Samen ontwikkelen zij initiatieven om Nederland groener te maken en meer mensen te laten ervaren en te inspireren hoe het is om duurzaam te leven in een bestaande woning.

"We willen onze 2.8 miljoen gasten inspireren om ook thuis aan de slag te gaan met duurzaamheid. We horen en lezen veel over duurzaam leven, maar wat betekent dat in je eigen woonomgeving? In deze woningen bieden we gasten de mogelijkheid om dit zelf te ervaren. Iedere stap, actie of ontwikkeling helpt en levert een bijdrage aan een betere wereld," aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Greenchoice streeft naar een transitie van energieleverancier naar leverancier van energievoorzieningen. Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice: "Een duurzaam leven kan beginnen bij de keuze voor een groene energieleverancier, maar daar blijft het wat ons betreft niet bij. Wij helpen klanten zelf groene stroom op te wekken en te besparen op hun energieverbruik. We willen mensen inspireren door voorbeelden te geven en te laten ervaren hoe comfortabel een duurzame woning kan zijn. De samenwerking met Landal GreenParks past hier dus prachtig in,

"Onvergetelijke vakanties met een positieve impact, dat is waar we naar streven bij Landal GreenParks. We maken mooie ontwikkelingen door, zoals een volledig duurzaam park, Landal De Reeuwijkse Plassen in Nederland en een 74 energieneutrale woningen op Landal Mont Royal in Duitsland. Samen met partners, leveranciers én onze gasten zetten we stappen op dit doel te bereiken," aldus Tanja Roeleveld, Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal en MVO Manager van het Jaar 2017.

Bron: Landal