Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 13 maart 2019

Landal GreenParks goed op schema om haar klimaatdoelstelling in 2030 te halen

Landal GreenParks is hard op weg om haar klimaatdoelstellingen in 2030 te halen. De vakantieaanbieder wil dan klimaatneutraal opereren, en zet jaarlijks de nodige stappen om haar klimaatdoel te behalen. Ze heeft doelstellingen geformuleerd om haar energiemix te vergroenen, zo is in 2018 het energie-verbruik van de Nederlandse, Deense en Duitse parken 100% CO2-neutraal gemaakt en staat voor dit jaar een flinke uitbreiding van het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen op het programma, evenals de aanplant van 3.600 bomen in Nederland.

Alle Nederlandse en Duitse parken in eigen beheer zijn inmiddels overgeschakeld op groene stroom uit lokaal opgewekte nationale wind en waterkracht. Volgend jaar is het plan dat ook de Deense parken van Landal GreenParks overschakelen op groene energie. Uiteindelijk zal de totale stroombehoefte voor 100% bestaan uit duurzame energie uit hernieuwbare bronnen als zon, wind en waterkracht. Landal wil uiteindelijk 20% daarvan zelf opwekken. Daarom worden zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de centrale gebouwen. Op dit moment staan er al ruim 2.500 verdeeld over diverse parken, dit jaar worden er nog 1.500 zonnepanelen bijgeplaatst.

Ook zoekt Landal naar alternatieven voor gas. Tot het zover is, wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd met gecertificeerde bosbehoudprojecten. Bosbehoud is belangrijk, maar Landal investeert ook in de lokale natuur, alleen al dit jaar worden 3.600 bomen in Nederland geplant.

Bron: landal