Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 21 mei 2020

Eilandhuisjes Landal Marker Wadden zijn boekbaar

Marker Wadden is de nieuwe eilandengroep in het Markermeer. Dankzij dit initiatief van Natuurmonumenten ontstaat nieuwe natuur en een volstrekt unieke leefruimte voor vogels en vissen in een van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Op het zelfvoorzienende Haveneiland zijn bezoekers welkom en liggen vier energieneutrale eilandhuisjes, die voor een kort verblijf worden verhuurd door Landal GreenParks. Twee ervan komen per 26 juni beschikbaar en kunnen vanaf vandaag worden geboekt. Alle verhuuropbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.

Bezoekers van het Haveneiland kunnen genieten van prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. Op dit verder onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het drukke dagelijkse leven. Hier is het ’s nachts nog echt donker. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoeksstation. De vier kleine eilandhuisjes die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door IKEA en geheel energieneutraal. De nederzetting is off-grid gebouwd; er is geen aansluiting op het centrale net en het geheel is zelfvoorzienend. De nutsvoorzieningen op Marker Wadden worden ter plekke opgewekt.

Beperkt vaarschema
De nieuwe norm van anderhalve meter afstand houden, levert helaas beperkingen op in de capaciteit van de bootverbinding van Natuurmonumenten naar het eiland. Er zijn daarom voorlopig twee in plaats van vier eilandhuisjes beschikbaar om te reserveren. Verblijven kan hier voor het eerst vanaf vrijdag 26 juni 2020.

Bron: Landal