Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 27 februari 2014

Applaus en boegeroep voor Landal

Een bomvolle raadszaal in Castricum donderdagavond waar directeur Klaas Odink van Van Wijnen Recreatiebouw de plannen voor een park van Landal Geen Parks toelichtte.

Odink schetste een beeld van extra inkomsten voor Castricum, alleen al 250.000 euro extra aan toeristenbelasting. Zo’n 45.000 bezoekers die de horeca en winkels in Castricum zullen bezoeken.

Het college van b en w staat er niet onwelwillend tegenover en wil een haalbaarheidsonderzoek. De ondernemers in Castricum zien het plan ook zitten, zo liet Wouter den Harder namens vier ondernemersverenigingen weten. Sterker, wat hen betreft kan ’binnen twee jaar’ de eerste paal de grond in.

Hoe anders staan de milieuclubs (Vogelwerkgroep, Stichting Duinbehoud) er in. ,,Wij zullen ons tegen dit plan verzetten.’’ De tegenwerping van Odink dat het huidige gebruik, bollenteelt, ook niet bepaald milieuvriendelijk is, kreeg geen bijval. Een bollenkweker stapte naar voren en wierp op dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen al sterk is teruggeschroefd. ,,Wij werken hier al tachtig jaar en kunnen nog tot in lengte van jaren voort.’’

Bron en hele artikel: Noord Hollands Dagblad