Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 30 januari 2014

Hof van Saksen top-3 'Lekkerste Kindermenu's'

Chef de cuisine Louis Tonkes van vakantieresort Hof van Saksen in Drenthe is met zijn kindermenu Vis & Sjips op de derde plaats geëindigd tijdens de verkiezing van het lekkerste kindermenu op de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Het is de tweede keer dat Louis in deze wedstrijd een Top 3-notering in de wacht sleept. Vorig jaar won hij de eerste prijs met zijn creatie Kipcorn met moes.

Jaarlijkse vakwedstrijd
De jaarlijks terugkerende vakwedstrijd is een initiatief door de Stichting Lekkerste Wedstrijden en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca. het evenement is bedoeld ter lering en inspiratie voor de hele horecabranche.

Vis & Sjips
Dit jaar namen 11 finalisten deel aan de verkiezing. Voor een deskundige jury onder voorzitterschap van Karel Klosse (Development & Productions De Echoput) maakte Louis Tonkes zijn menu Vis & Sjips, dat bestaat uit gestoomde heilbot met een pannenkoekje van aardappel en gestoomde groenten, geserveerd op een krant. Louis kreeg zijn prijs uitgereikt door Susan Aretz, directeur Smulpaapje.nl.

Proef het winnende gerecht
Het winnende gerecht is vanaf 20 januari 2014 verkrijgbaar in het Grand café en in Restaurant Coccinella van Hof van Saksen. Louis Tonkes over zijn lekkerste kindermenu: “We ontvangen veel kinderen op ons resort en willen laten zien dat je met kindermaaltijden zowel creatief kunt zijn en tegelijkertijd gezonde ingrediënten kunt toepassen. Het sluit ook mooi aan bij onze Kinder Academies: we maken kinderen nieuwsgierig, laten ze participeren en ze leren spelenderwijs op avontuurlijke wijze”. Komende week is het gerecht ook verkrijgbaar in het Grand café en Coccinella.

De eerste en tweede prijs gingen dit jaar naar respectievelijk Danielle Touwslager (Restaurant Touch Down in Schiphol) en Jeroen de Zwart (Restaurant de Efteling).

Bron: Landal