Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 20 januari 2014

‘Vakantaseren’ blijkt hèt recept tegen winterdip

Maandag 20 januari is het Blue Monday, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Maar als het aan Landal GreenParks ligt wordt de dag echter hernoemd naar ‘Greenday’. Het bedrijf beleefde afgelopen week de beste boekingsweek in haar geschiedenis en voor vandaag wordt opnieuw een boekingshausse verwacht.

Winterdip
“Nederland gaat de winterdip massaal te lijf door een vakantie te boeken,” aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. “In de 17 jaar dat ons bedrijf bestaat hebben we nog nooit zoveel boekingen in één week gehad, voor zowel de winter als de zomerperiode. Onze parken in Oostenrijk zijn in de krokusvakantie vrijwel vol en onze 65 strandhuisjes bij Julianadorp zijn in twee weken tijd compleet volgeboekt van medio juli tot medio augustus.”

'Vakantaseren'
Hoogland weerlegt berichten van de ANVR, die juist een daling van de boekingen signaleerde. “Het aantal boekingen dat bij reisbureaus wordt gemaakt daalt helaas, maar dat wil nog niet zeggen dat er minder mensen op vakantie gaan. Internet speelt een steeds grotere rol; mensen zitten ’s avonds op de bank met hun tablet en slaan aan het ‘vakantaseren’, zoals wij het noemen: fantaseren over de volgende vakantie. Het is hèt medicijn tegen de winterdepressie.”

Trend
Voor dit jaar verwacht Hoogland dat de trend van gezamenlijk vakantie vieren verder doorbreekt. Er wordt een sterke stijging geconstateerd in het aantal boekingen voor de grote typen bungalows voor 10, 16, 24 en 32 personen. “Nederlanders ontdekken het samen op vakantie gaan: met vrienden, met meerdere gezinnen, met collega’s, maar ook met de hele familie: opa, oma, kinderen en kleinkinderen; de zogeheten drie generatie vakantie. Daarbij zien we een nieuwe trend opkomen van verblijven in bijzondere, exclusieve en stijlvolle accommodaties. Van luxe penthouses, kookboerderijen, wellnessbungalows en romantische tweepersoonsverblijven, tot speciale door lief! ingerichte bungalows en aangepaste bungalows voor slechtzienden en slechthorenden.”

Bron: Landal