Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 2 januari 2020

Oud en nieuw zonder geknal: vuurwerkvrije hotels en bungalowparken in opkomst

Vannacht gaat Nederland weer los met vuurwerk, maar niet iedereen is daar liefhebber van. Een groeiend aantal mensen probeert het jaarlijkse geknal te ontlopen door oud en nieuw te vieren in een vuurwerkvrij park of vuurwerkvrij hotel. "We zouden nog veel meer kamers kunnen uitverkopen als we die hadden."
....
Nieuw businessmodel
Jaarlijks evalueert TopParken of de naam 'vuurwerkvrij' waargemaakt kan worden. Zo werd vorig jaar ook een park in het Brabantse Aalst onder die naam aangeboden, maar net buiten de poort werd carbid geschoten en aan de overkant van het water - in het met oud en nieuw beruchte Veen - ging voor duizenden euro's aan vuurwerk de lucht in. "Dat park bieden we nu ook niet meer als vuurwerkvrij aan. Het was leuk bedacht, maar het werkte niet."

Volgens Goof Lukken, senior lecturer aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV), zien steeds meer hotels en bungalowparken een nieuw businessmodel in de vuurwerkvrije accommodaties. "Dat begon met Landal. Die parken lagen in de natuur dus ze konden het makkelijk aanbieden. Toen kwamen er met name mensen met honden, maar nu zie je dat er ook vaker mensen zonder huisdieren naar zo'n park gaan."

Bron en hele artikel: RTL Nieuws