Landal GreenParks VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Landal GreenParks | Last Minute | Thema | Landal Skilife | Landal Campings

 

Natuurlijk bij Landal GreenParks

 

 

 

 
snel meer weten over iets van Landal
(bijv: lommerbergen, subtropisch, duitsland, zomervakantie, copd)
uw onderwerp/code:


vrijdag 10 januari 2020

Duurzame vakantiehuisjes op Marker Wadden met meubels van IKEA

Wie met de (veer)boot een bezoek brengt aan de eilandengroep Marker Wadden, kan daar uitwaaien, prachtige wandelingen maken, vogels spotten én energieneutraal overnachten. Op het Haveneiland zijn vier energieneutrale eilandhuisjes gebouwd, die vanaf het voorjaar van 2020 te huur zijn. IKEA heeft de huisjes op duurzame wijze ingericht, waarmee de retailer wil laten zien dat duurzaamheid, design en comfort hand in hand met elkaar kunnen gaan. 

De samenwerking met Natuurmonumenten en Landal GreenParks (die ook verantwoordelijk is voor de verhuur van de eilandhuisjes) sluit uitstekend aan bij de duurzame ambities van de Zweedse retailer. De drie partijen vonden elkaar nadat ze een gezamenlijke missie zagen in het bijdragen aan een positieve toekomst voor mens en natuur. "Bij IKEA vinden we het belangrijk om de natuur in huis te halen met de inrichting. We produceren onze producten dan ook op een verantwoorde manier", vertelt Hanneke van de Vijfeijke, Country Sustainability Manager bij IKEA.

Marker Wadden
De nieuwe eilandengroep Marker Wadden ontstond dankzij een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten. Door de komst van dijken en dammen in het Markermeergebied is het plaatselijke ecosysteem verstoord en liep de vis- en vogelpopulatie sterk achteruit. De nieuwe eilandengroep moet een bijdrage leveren aan het oplossen van deze ecologische problemen. Ze helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit en biodiversiteit. 
..
Eilandsfeer proeven
Nog voordat de huisjes er stonden, brachten IKEA, Natuurmonumenten en Landal GreenParks samen met IKEA's interieurontwerpster Evke een bezoek aan het eiland om de sfeer te proeven. De ontwerpster wilde het gevoel dat je in de natuur krijgt ook in de huisjes creëren door de natuurlijke kleuren in het interieur te weerspiegelen. "Evke heeft die sfeer meegenomen in haar schetsen en verschillende moodboards gemaakt. Op basis daarvan hebben we gekeken welke IKEA-producten in de eilandhuisjes passen", vertelt Van de Vijfeijke. 
..

Bron en hele artikel: duurzaam bedrijfsleven


 

. .Labels

acties, activiteiten, Aelderholt, Aerwinkel, Ameland, Amerongse Berg, awards, Beach Resort, Beach Villa's, Belgie, Bloemert, Bollo, Brandnertal, Brochure, Burgh Haamstede, Businessline, camping, Cauberg, Chalet Matin, Coldenhove, Darwin Forest, Denemarken, Divers, Duc de Brabant, Duitsland, Dunimar, Duurzaamheid, Dwergter Sand, Eifeler Tor, Elsgraven, Engeland, Esonstad, evenementen, Gebeurtenissen, Gottales, Haamstede, Heideheuvel, Heihaas, heimbachtal, Hellendoornse Berg, hemelvaart, herfst, Herfstvakantie, Hochmontafon, Hochwald, hoek van holland, Hof van Saksen, Hongarije, Hoog Vaals, Hunerwold State, katschberg, Kerst, Kerstvakantie, Kleinkirchheim, Land van Bartje, Landgoed 't Loo, Lauwersoog, lente, Lenzerheide, limburg, Livingstone, Lommerbergen, Miggelenberg, Mooi Zutendaal, Nieuwvliet, Ooghduyne, oostenrijk, Orveltermarke, Ouddorp, pasen, pinksteren, Port Greve, Prijsvraag, Rabbit Hill, Reeuwijkse Plassen, Reevallis, Rehrenberg, Salztal, Schatberg, Sluftervallei, Sneekermeer, Sonnenberg, Stroombroek, Suyderoogh, Terherne, Terschelling, Texel, Travemunde, Twenhaarsveld, Veluwemeer, Vennenbos, Vierwaldstattersee, Vitamaris, Vlegge, Vlieduyn, Vogelmient, voorjaar, vuurwerkvrij, Walensee, Warsberg, Waufsberg, winter, Winterberg, Wirfftal, Wolfsberg, zomer, Zwitserland

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap