Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 10 februari 2010

Reactie komst Landal in Velserbroek verdeeld.

GroenLinks Velsen en Haarlem trekken samen op tegen de bouw van een vakantiepark in het munitiebos in Velserbroek. De harde afwijzing van GroenLinks van Landal Greenparks krijgt in Velsen alleen steun van de SP en de ChristenUnie. (IJmuider Courant)

De fracties van Groenlinks Haarlem en Velsen zijn absoluut tegen de plannen van het recreatieschap Spaarnwoude voor een vakantiepark met golfbanen op het voormalige munitieterrein nabij het Fort Benoorden Spaarndam. Bebouwing van het gebied betekent niet alleen aantasting van dit natuur- en cultuurhistorisch waardevolle gebied maar leidt ook tot een onaanvaardbare verhoging van de verkeersdruk voor het omliggende wegennet in Spaarndam/Haarlem en Velserbroek. (Groenlinks).

Het geld dat recreatieschap Spaarnwoude krijgt door de bouw van een vakantiepark van Landal Greenparks in het zogeheten munitiebos is hard nodig. Bovendien wordt het gebied door het vakantiepark toegankelijk voor een groot publiek en kan het Fort benoorden Spaarndam worden gerestaureerd. (Haarlems Dagblad)