Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 6 maart 2010

Unieke samenwerking Nationaal Fonds Kinderhulp

Vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld niet voor de duizenden kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg: zij hebben vaak simpelweg niet de kans om op vakantie te gaan. Daarom hebben Nationaal Fonds Kinderhulp en Landal GreenParks de handen ineengeslagen om ook die kinderen een vakantie te gunnen. "Wij kunnen zorgen voor een beetje extra geluk".

Er zijn in ons land duizenden kinderen die opgroeien in pleeggezinnen en jeugdzorginstellingen. Een nog grotere groep wordt thuis begeleid door jeugdzorg. Naast de problemen waarvoor ze behandeld worden, krijgen deze kinderen vaak thuis nog veel meer voor hun kiezen. Financiële problemen horen hier meestal ook bij. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al vijftig jaar in voor deze kinderen.

"Voor veel kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen, is gewoon te weinig budget voor een vakantie. Instellingen en pleeggezinnen kunnen hiervoor gelukkig al vijftig jaar een beroep doen op Kinderhulp. Dankzij deze samenwerking kan nu ook een groot aantal gezinnen die thuis door jeugdzorg worden begeleid en geen geld hebben voor vakantie, een weekend of een midweek zorgeloos genieten. Daar zijn we enorm blij mee", aldus Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds.

Bron en hele artikel: ANP