Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 15 april 2012

Mogelijk vierde Landal-locatie op Terschelling

Landal GreenParks, dat op dit moment een nieuw appartementencomplex in West realiseert, wil mogelijk een vierde locatie op Terschelling bouwen, zo berichtte de Leeuwarder Courant zaterdag.

Volgens de krant zou Landal een nieuw recreatiebedrijf plannen op Westerkeyn, het terrein dat sinds jaar en dag gebruikt wordt als centrale locatie voor Oerol. Het gebied heeft al sinds 1982 de bestemming van hotel of pension.

Het eilander bedrijfsleven is niet blij met de geruchten. “Er wordt hier al gesproken van de ‘Landalisering’ van Terschelling”, zegt directeur van VVV Terschelling Roelan Schroor in de Leeuwarder. Een vierde Landal-park zou volgens hem “heel jammer” zijn. Ook Dick Visser van hotel de Walvisvaarder doet zijn beklag in de krant van zaterdag. “Landal bouwt en neemt. Aan geven doen ze niet. Zo sponsoren ze niet allerlei stichtingen die hier evenementen organiseren. Dit doet de eilander branche wel. Zo profiteert Landal dus wel van bijvoorbeeld de Fjoertoer, maar eraan bijdragen zoals wij, doen ze niet.”

Bron en hele artikel: Skylgenet