Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 21 november 2017

Hof van Saksen heeft de beste waterglijbaan van Nederland

Het bungalowpark Hof van Saksen in Nooitgedacht heeft volgens een test van de Volkskrant de beste indoorwaterglijbaan van Nederland. 

De Bombo, een gigantische trechterglijbaan, is met een 9.3 de absolute nummer één in de Volkskranttest. De krant onderzocht glijbanen op vorm, snelheid, aankleding en adrenalinekick en stelde een top 10 samen. 

Afgelopen zomer opende Hof van Saksen drie grote indoorwaterglijbanen: een investering van 7,5 miljoen. De glijbanen ontlenen hun namen aan termen uit de muziek: Bombo, Presto en Intenso. Ook de Presto heeft een plekje in top 10 van de Volkskrant weten te bemachtigen. Met een 6.5 staat deze glijbaan op de negende plek.

„We zijn heel erg trots", zegt general manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen. „We wilden met deze glijbanen iets bijzonders neerzetten. Dat dit gelukt is, komt in zo'n test goed naar voren. Twee glijbanen staan in de top tien."

Met de komst van de Bombo beschikt Hof van Saksen over een wereldprimeur. De glijbaan heeft een trechter met een diameter van 19 meter en is daarmee (qua breedte en hoogte) de grootste ter wereld. In een vierpersoonsband maken bezoekers de afdaling naar beneden. De Presto is met zestig kilometer per uur de snelste indoorglijbaan van Nederland. 

Bron en hele artikel: DVHN