Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 31 juli 2021

Verwoestende brand op vakantiepark in Luyksgestel had erger uit kunnen pakken

De brand op vakantiepark De Zwarte Bergen in Luyksgestel had maandagavond een stuk vervelender uit kunnen pakken dan nu het geval was. Slechts enkele uren voordat de brand in het horecacentrum uitbrak, hadden werklui het asbest van het dak verwijderd.

Het gebouw met daarin onder meer eetcafé De Plekhoek - al lang niet meer in bedrijf - brandde maandag tot de grond toe af. ,,Het stond al op de nominatie om gesloopt te worden, je zou kunnen zeggen dat we met de brand hulp uit onverwachte hoek hebben gekregen", vertelt Paul van Os, eigenaar van het park aan de rand van Luyksgestel. Hij sluit niet uit dat de brand is aangestoken. ,,Het onderzoek loopt nog, maar je gaat toch automatisch in de hoek van vandalisme denken, als je weet dat het de zoveelste brand op rij is.”
..
Luxe recreatiewoningen
De Zwarte Bergen zit in een langslepend traject van herontwikkeling. In april van dit jaar sloot het park definitief de deuren, het terrein is inmiddels zo goed als ontmanteld, op de dertig stenen vakantiebungalows na. Die blijven straks staan, ook als de rest van het terrein is veranderd in een Landal-vakantiepark met ruimte voor maximaal 340 luxe recreatiewoningen. De bestemmingsplanprocedure die de metamorfose mogelijk moet maken, loopt nog.

Bron en hele artikel: ed


of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN