Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 14 februari 2022

Raad van State schrapt grootschalig recreatieplan Land van Bartje

 De Raad van State heeft vandaag de uitbreidingsplannen aan de zuidkant van recreatiepark Het Land van Bartje in Ees afgewezen. Het recreatiepark is al jaren bezig met de plannen, de eerste ideeën stammen uit 2010.


De hoogste bestuursrechter ziet geen probleem in het plan om meer recreatiewoningen in het noordelijke deel van Land van Bartje te bouwen. Maar de plannen voor grootschalige dagrecreatie in het zuidelijke deel in de huidige vorm is volgens de Raad van State onacceptabel. De vernietiging van dat deel van het plan betekent dat initiatiefnemer Kranenburg geen multifunctioneel gebouw mag bouwen, geen paardenstallen en -bakken, overkappingen, speeltoestellen en geen klimtoren.

Verder zet de Raad een streep door de aanleg van een parkeerterrein met bijbehorende ontsluitingswegen. Ook de geplande bedrijfswoning, evenals andere bouwsels die nodig zijn voor een groot dagrecreatiegebied, mogen niet gebouwd worden. Volgens de Raad van State zit het dagrecreatieplan in een veel te ruim jasje.

Bron en hele artikel: RTV Drentheof kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken !