Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 5 maart 2023

Uitbreiding glijbanen Hof van Saksen onzeker.

Failliete fabrikant zou nog een waterglijbaan leveren aan Drents vakantiepark

 Het faillissement van waterglijbaanbouwer Van Egdom Recreatietechniek heeft ook gevolgen voor bestaande klanten. Vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, bestelde in het verleden al meerdere grote glijbanen bij Van Egdom. Eigenlijk zou de firma binnenkort opnieuw een waterattractie leveren.

Dat bevestigt een woordvoerster van Hof van Saksen aan Looopings. Van Egdom was in 2017 al verantwoordelijk voor de komst van de reusachtige trechter Bombo, bandenglijbaan Intenso en de steile speedslide Presto. In 2019 opende Saltato, bestaand uit vier trechters. Daar had dus nog minimaal één Van Egdom-baan aan toegevoegd moeten worden.

"Het faillissement is in de eerste plaats natuurlijk hartstikke verdrietig voor de betrokkenen", laat de voorlichtster weten. Hof van Saksen heeft contact gezocht met concurrent iPlay Water Attractions uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Onderhoud

"Dat bedrijf nam de bestaande glijbanen van Hof van Saksen onder zijn hoede, bijvoorbeeld voor onderhoud." Tegelijkertijd bekijkt men de mogelijkheden om de geplande expansie alsnog te realiseren met iPlay. "Het klopt dat er een uitbreiding op stapel stond. We zijn nu in gesprek met iPlay over deze plannen."

Bron en hele artikel: Looopings



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken !