Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

vrijdag 6 september 2019

Een duurzaam leider moet vooral niet betuttelen

Tanja Roeleveld is programmamanager duurzaam en betrokken ondernemen bij Landal Greenparks. Duurzaamheid zit bij het bedrijf al in de naam verweven; gasten komen er ook voor de natuur. In 2030 wil het vakantiebedrijf klimaatneutraal zijn.


Landal exploiteert meer dan 85 vakantieparken door heel Europa en doet veel aan duurzaamheid. Niet alleen qua locatie, maar ook op het gebied van faciliteiten. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows en centrumvoorzieningen bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gewerkt aan een volledig circulair interieur. Zo wordt bij de aanschaf van nieuwe meubelen bijvoorbeeld gekozen voor producten van massief FSC-hout en metaal voor maximaal hergebruik.

Duurzaam gedachtegoed
Het gedachtegoed achter duurzaamheid leefde altijd al wel bij Landal, zegt Roeleveld. "Het was meer een kwestie van alles wat we al hadden, naast elkaar zetten. We konden veel oogsten van de initiatieven en ideeën die mensen al hadden." Eén van die ideeën was het houden van bijenvolken op de parken.

Bron en hele artikel: duurzaam bedrijsfsleven