Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 18 september 2019

Hof van Saksen zet succesvolle samenwerking met Drenthe College voort

Het begin dit jaar gestarte opleidingstraject aan de Hof van Saksen Academy is een succes. De BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) die het Drenthe College, Werkplein Drentsche Aa en vakantieresort Hof van Saksen hebben opgezet verloopt uitermate goed. Studenten volgen één dag in de week college en werken daarnaast vier dagen op Hof van Saksen. Eerder dan verwacht kan een tweede groep studenten instromen.

Het aangeboden BBL-traject biedt opleidingen keuken en bediening, beide op de niveaus 1 t/m 3. Niveau 1 heeft een opleidingsduur van één jaar, voor niveau 2 is dit twee jaar en bij niveau 3 duurt de opleiding drie jaar. De gezamenlijke doelstelling is om jaarlijks 25 studenten binnen de Hof van Saksen Academy op te leiden tot een volwaardig mbo-diploma. Begin dit jaar zijn 16 studenten gestart. De tweede lichting bestaat uit 9 nieuwe studenten, van wie er 4 vanuit het Werkplein instromen. In samenspraak met de gemeente is besloten ook een aantal plaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

In samenwerking met het Werkplein zijn op Hof van Saksen werkontwikkelingsplekken (WOP) gecreëerd. Hierdoor kunnen mensen met een (behoorlijke) afstand tot de arbeidsmarkt weer instromen in het arbeidsproces of starten bij de volgende lichting van de Academy."Volgend jaar gaan we de samenwerking intensiveren door ook andere opleidingen aan te bieden, zoals bijvoorbeeld retail en schoonmaak," aldus Eric van der Heijden, Commercieel Manager van Hof van Saksen en oprichter van de Academy.

Bron: Landal