Landal GreenParks VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Landal GreenParks | Last Minute | Thema | Landal Skilife | Landal Campings

 

Natuurlijk bij Landal GreenParks

 

 

 

 
snel meer weten over iets van Landal
(bijv: lommerbergen, subtropisch, duitsland, zomervakantie, copd)
uw onderwerp/code:


maandag 9 januari 2017

Vluchten voor het vuurwerk

Wie niets van het oorverdovende geknal met de jaarwisseling moet hebben, zoekt de rust op tijdens de oudjaarsnacht. De ‘vuurwerkvrije’ of ‘vuurwerkarme’ vakantieparken in Limburg zitten tjokvol.
Al voor de kerst betrokken Richard en Berthina van der Burg een huisje op vakantiepark ’t Vosseven in het buitengebied bij Stramproy. Een oase van rust, dat is wat ze zochten. En niet alleen voor de oudjaarsnacht. „Bij ons in Tilburg begint het geknal al ruim voor de kerstdagen. Elk uur zo’n loeiharde donderslag. Die arme Murdoch schrikt zich keer op keer helemaal rot”, verzucht Berthina.

Angstige hond
Murdoch is de hond van haar en Richard, een kruising tussen een Franse buldog en een bullmastiff. „Ze wordt angstig van vuurwerk.
Een overblijfsel van haar verleden, toen ze werd verwaarloosd bij haar vorige baasje. Elk jaar gaat het nu een stukje beter, maar we vonden het toch ook dit jaar beter om het vuurwerk te vermijden. En ja, het is natuurlijk geen straf om zo prachtig midden in de natuur te zitten”, zegt Richard met een lach als hij naar het prachtig bevroren ven midden in het park wijst.
...

Goede zaken
Een ronde langs diverse andere vakantieparken die een vuurwerkvrijarrangement aanbieden leert dat het succes van ’t Vosseven niet op zichzelf staat. Bij de grote vakantieparkorganisatie Landal hebben ze zes bungalowparken ‘vuurwerkvrij’ verklaard en alle zes, waaronder Reevallis in Vijlen, zijn volgeboekt. Ook bij de camperplaats ‘In De Verte’ in Lottum prijkt het woord ‘vuurwerkvrij’ prominent op de website. Een weloverwogen keuze, legt eigenaar Jaap Buiskool uit. „Vier of vijf jaar geleden hebben we het predicaat ‘vuurwerkvrij’ aan onze camperplaats gehangen. Er komen namelijk nogal wat hondenliefhebbers op af. We liggen ver in het buitengebied, dus de honden hebben dan geen last van vuurwerk. Hoogstens van wat gerommel in de verte. Maar dat vinden ze niet erg.” Tussen kerst en oud op nieuw doet In De Verte, dat zo’n zestig camperplaatsen telt, tegenwoordig uitstekende zaken. Nagenoeg elk plekje is bezet. „Ja, dat kan niet los worden gezien van onze vuurwerkvrije status”, meent Buiskool. „Ze komen van heinde en verre. We zijn toch een soort hondenparadijs geworden.”

Labels:
 

. .Labels

acties, activiteiten, Aelderholt, Aerwinkel, Ameland, Amerongse Berg, awards, Beach Resort, Beach Villa's, Belgie, Bloemert, Bollo, Brandnertal, Brochure, Burgh Haamstede, Businessline, camping, Cauberg, Chalet Matin, Coldenhove, Darwin Forest, Denemarken, Divers, Duc de Brabant, Duitsland, Dunimar, Duurzaamheid, Dwergter Sand, Eifeler Tor, Elsgraven, Engeland, Esonstad, evenementen, Gebeurtenissen, Gottales, Haamstede, Heideheuvel, Heihaas, heimbachtal, Hellendoornse Berg, hemelvaart, herfst, Herfstvakantie, Hochmontafon, Hochwald, hoek van holland, Hof van Saksen, Hongarije, Hoog Vaals, Hunerwold State, katschberg, Kerst, Kerstvakantie, Kleinkirchheim, Land van Bartje, Landgoed 't Loo, Lauwersoog, lente, Lenzerheide, limburg, Livingstone, Lommerbergen, Miggelenberg, Mooi Zutendaal, Nieuwvliet, Ooghduyne, oostenrijk, Orveltermarke, Ouddorp, pasen, pinksteren, Port Greve, Prijsvraag, Rabbit Hill, Reeuwijkse Plassen, Reevallis, Rehrenberg, Salztal, Schatberg, Sluftervallei, Sneekermeer, Sonnenberg, Stroombroek, Suyderoogh, Terherne, Terschelling, Texel, Travemunde, Twenhaarsveld, Veluwemeer, Vennenbos, Vierwaldstattersee, Vitamaris, Vlegge, Vlieduyn, Vogelmient, voorjaar, vuurwerkvrij, Walensee, Warsberg, Waufsberg, winter, Winterberg, Wirfftal, Wolfsberg, zomer, Zwitserland

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap