Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 1 juni 2017

Ontdek de Drentse natuur per luxe paardentram bij Landal Het Land van Bartje

Op het Drentse park Landal Het Land van Bartje staan de komende maanden weer bijzondere evenementen op de agenda. Nieuw dit jaar zijn de ontdekkingstochten in de natuur van de Hondsrug met ‘Bartje’s Deux Chevaux’: een authentieke Westfriese tram voortgetrokken door de Franse trek- en werkpaarden Ugo & Ulyssee. De ontdekkingstochten vinden vanaf 1 juni elke zaterdag plaats in wisselende en verrassende Drentse thema's.

Ugo & Ulyssee zijn Franse Percherons: één van de bekendste trekpaardrassen ter wereld. De paarden zijn ruim 1.80 meter hoog, wegen zo’n 1.200 kilo en hebben een rustig temperament en hoog knuffelgehalte. Door de Franse opvoeding luisteren de sierlijke paarden alleen naar Franstalige bevelen: stoppen is dan ook geen 'Ho' maar 'Arret'.De authentieke paardentram is afkomstig uit West Friesland en jarenlang gebruikt voor toeristentochten door de dorpjes Medemblik, Opmeer, Hoorn en Enkhuizen.

Bartje’s Deux Chevaux ontdekkingstochten

Tijdens de twee uur durende tochten worden de pareltjes van de omgeving getoond en boeiende verhalen verteld over Bartje, de kasseien van Drenthe, het omgevallen bomenbos, de hunebedden, de witte wieven en Ugo & Ulyssee. De tram biedt plaats aan 20- 25 personen.

Bron en hele artikel: Landal GreenParks Newsroom