Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 6 maart 2018

Google onderzoek: Vakantiepark-ketens Landal en Roompot bieden een goede mobiele ervaring

Google deed onderzoek naar de meest gebruiksvriendelijke mobiele reiswebsites van Nederland. Landal GreenParks en Roompot Vakanties noteerden beide een plek in de top 10.

Een gebruiksvriendelijke mobiele website is een absolute vereiste voor iedere reisaanbieder. Maar liefst 87% van de Nederlanders gebruikt internet op de smartphone. Hierbij verwachten wij tegenwoordig ook dat de mobiele site snel en gemakkelijk te gebruiken is. Is dit niet het geval dan haken we af of (nog erger) bezoeken we een andere website (28%).

Om merken een beter inzicht te geven in de gebruiksvriendelijkheid van mobiele websites heeft Google in samenwerking met een team van usability-experts bijna 500 sites beoordeeld. De meest bezochte sites (o.b.v. SimilarWeb) in de branches Retail, Finance en Travel zijn onder de loep genomen.

Landal GreenParks  en Roompot scoren goed
In de categorie Travel heeft Booking.com de beste mobiele website in zowel Nederland als België, aldus het onderzoek van Google. NS International staat op twee en HotelSpecials en KLM delen de derde plek.

Center Parcs is de opvallende afwezige in het lijstje. Wellicht zien we die volgend jaar terug in het onderzoek, want Center Parcs is momenteel druk bezig met een volledig nieuwe (mobile-first) website. De lancering volgt later dit jaar.

Bron en hele artikel: Pretwerk