Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 13 november 2018

Landal GreenParkscross Orveltermarke krijgt een vervolg

Witteveen De Landal GreenParks Orveltermarkecross was zaterdag een succes. Deze cross is daarom geen eendagsvlieg en krijgt een vaste plaats op de wielerkalender.

Deze wielerveldrit verheugde zich op een goede deelname uit alle delen van Nederland. Er werd gereden op een selectief en technisch parkoers. Niet voor alle deelnemers van de organiserende vereniging De Peddelaars verliep deze wedstrijd succesvol. Sommige renners kregen af te rekenen met hinderlijke pech. De start was hoopvol, met een zege van de nationale kampioene, Flore de Groot.

Bij de 9-jarigen won Raf Bastiaansen uit het Brabantse Sprundel. Streekfavoriet Thom Berends (Westerbork) viel twee keer, maar werd toch nog knap vijfde.

Spannend
De voorlaatste wedstrijd was erg spannend. Twee renners reden weg bij de rest, dat waren Antoine Quint uit Deil en Keije Solen uit Zwolle. Alleen Ruud Junior Nagengast (Beilen) vond aansluiting. Door een foute inhaalmanoeuvre viel Antoine Quint terug en bleven er twee koplopers over. Net voor het ingaan van de laatste ronde kwam Ruud Junior Nagengast na een stuurfout vast te zitten in het afzetlint en verloor de koppositie. Hierdoor kon Keije Solen onbedreigd naar de zege rijden en werd Ruud Junior Nagengast toch nog keurig tweede. Danny Turkstra (Beilen) reed ook een goede wedstrijd en zag dit beloond met een zevende plaats.

Bron en hele artikel: Krant van midden Drenthe