Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

maandag 5 november 2018

Uitbreiding Land van Bartje in Ees nog geen gelopen race

Vakantiepark Het Land van Bartje wil uitbreiden met onder meer een terrein voor dagrecreatie en maximaal veertig recreatiewoningen. De gemeenteraad van Borger-Odoorn is nog niet overtuigd.

De uitbreiding komt op twee stukken grond van in totaal zo'n 12 hectare, die het park zes jaar geleden kocht. Het gaat om akkerland en bos ten zuiden en noorden van het park.

Destijds liet het parkmanagement weten dat de aankoop was gedaan om meer natuur in bezit te krijgen en dat er geen bungalows bij zouden komen. Volgens woordvoerster Jeannette ten Kate van Landal Green Parks zijn de ideeën in de tussentijd veranderd.

Fietsen en paarden
,,Voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering willen we de mogelijkheid hebben om bij te bouwen. Hoe we het precies gaan invullen, weten we nog niet. Voor het activiteitenterrein denken we aan de thema's fietsen en paarden.''

Op dit terrein moet een multifunctioneel centrum verrijzen met horeca, waar ook dagjesmensen welkom zijn. De gemeenteraad van Borger-Odoorn toonde zich woensdagavond kritisch over dit deel van het bestemmingsplan.

Overlast van extra verkeer
Zeventien omwonenden hebben een zogeheten zienswijze ingediend. Zij vrezen onder meer overlast van extra verkeer.

Bovendien is het activiteitencentrum gepland aan de zuidkant van het park, op een stuk grond dat grenst aan achtertuinen. De omwonenden hekelen de aantasting van het landschap en het uitzicht dat zij nu hebben.

'Stank van urinerende paarden'
Ook vinden zij de omvang van de geplande bebouwing te fors. Aanvankelijk zou het multifunctionele centrum veertien meter hoog worden. Dat is inmiddels aangepast naar elf. Meer paarden op deze plek zien sommige aanwonenden ook niet zitten. ,,Nu al vluchten wij bij mooi weer soms naar binnen, vanwege de stank van urinerende paarden'', aldus een omwonende.

Heikel punt blijkt bovendien het zandpad dat naar dit perceel leidt. De recreanten worden geacht hier niet over te rijden en hun bolide elders te stallen.

Bron en hele artikel: DVHN