Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 5 februari 2019

Hof van Saksen Academie gaat zelf opleiden

Een bijzondere kick off vanmiddag bij Hof van Saksen in Nooitgedacht. Op het vakantiepark begint De Hof van Saksen Academie. Een gemengde groep van twintig personen wordt daar intern opgeleid tot kok, bedienend personeel, gastvrouw of gastheer.

n dat is niet zomaar een groep, zegt projectleider Cas van der Graaf namens Werkplein Drentsche Aa. "Het gaat om een mengeling van jongeren en ouderen, Nederlanders en Medelanders." 

De groep bestaat uit tien uitkeringsgerechtigden uit de kaartenbakken van Werkplein Drentsche Aa, met ondermeer enkele Syrische statushouders die nog aan het inburgeren zijn, een clubje jongeren vanuit het speciaal voortgezet onderwijs, en studenten van het Drenthe College. 

De Academie is een initiatief van Hof van Saksen, waarbij het Drenthe College in Assen en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) zijn aangehaakt. WPDA is de sociale dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Ze kijken hoe ze jong en oud aan de slag kunnen helpen. Ook voert de organisatie de participatiewet uit, wat betekent dat ze passend werk zoeken voor kwetsbare groepen. Vanmiddag hebben alle betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het horecaopleidingsproject.

Bron en hele artike: RTV drenthe