Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 6 februari 2020

Landal GreenParks zet steeds meer in op recycling

Landal GreenParks streeft naar vakanties met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gekozen voor diverse toepassingen van gerecyclede en recyclebare producten.

Landal GreenParks gaat samenwerken met Electrolux– moederbedrijf van de merken AEG en Zanussi – om ervoor te zorgen dat huishoudelijke producten in de vakantiebungalows zo lang mogelijk meegaan. Het is één van de vele duurzame initiatieven van Landal om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.
...
Bungalowinterieurs
Bij de nieuwbouw en renovatie van vakantiewoningen worden steeds meer herbruikbare en hergebruikte grondstoffen en materialen toegepast, naast tal van energiebesparende maatregelen. Zo werd bij de bouw van 74 nieuwe gasloze woningen op Landal Mont Royal in 2018 de fundering van de afgebroken oorspronkelijke bungalows ter plekke vergruisd en hergebruikt in de nieuwe fundering. Zo werd 80% van het materiaal van de oude bungalows hergebruikt. 
...
Duurzame verbouwing op Landal Twenhaarsveld
Op Landal Twenhaarsveld hebben enkele vakantiebungalows een groene makeover gehad, waarbij is gekozen voor een duurzame inrichting is gekozen met gerecyclede of recyclebare producten.

Zo werd geschilderd met een unieke verf die is geproduceerd van teruggewonnen verfresten, gecombineerd met zuivere duurzame grondstoffen.
De keukenkasten bestaan uit een dek- en onderlaag van BalanceBoard: een FSC-spaanplaat, waartussen een granulaat van eenjarige gewassen, zoals gras, vlas of resten van maisplanten is geperst.
De plafondisolatie bestaat uit matten van gerecyclede oude kranten.
...
Circulaire toepassingen
Daarnaast worden op een groot aantal parken van Landal GreenParks circulaire toepassingen geïmplementeerd:
  • Er werd een modulaire zitbank ontwikkeld,
  • Auping ontwikkelde een circulair bed voor de vrijetijdssector: 
  • Uit gebruikte en ingezamelde (fris)drank-PET-flessen worden vezels gemaakt, die worden toegepast in gordijnen en in dekbedden, waar ze dezelfde isolerende en vochtregulerende eigenschappen hebben als andere synthetische dekbedden, maar met een veel lagere impact op het milieu.
  • Bijzonder is het hergebruik van koffiedrab uit de parkrestaurants van Landal GreenParks.
Bron en hele artikel: pretwerk