Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 27 juni 2020

Landal boekt succes met natuurmiddel tegen eikenprocessierups: Is dit het ei van Columbus?

Geen aaltjes of prijzige afzuigmethodes. Nee, een nieuw biologisch middel dat smaakt als een zuurtje in je mond is door Landal GreenParks met succes ingezet tegen de eikenprocessierups. 

Na ‘testgebied’ Landal Twenhaarsveld nemen alle Landalparken in Nederland en Welkoopwinkels het natuurmiddel in gebruik. 

Vierhonderd nesten heeft Rutger Cruiming, bedrijfsleider van het bosrijke, Holtense vakantiepark geteld. En dat is vast niet alles, want er zijn veel meer eikenprocessierupsen dan vorig jaar. 

,,Toen ontplofte het al. Besproeien met het omstreden Xentari is hier not done. We hebben ze vorig jaar laten wegzuigen. Toen waren er allemaal mensen in witte pakken op het park. Daar krijgen gasten nou niet bepaald een vakantiegevoel van.’’

Onschadelijk voor mensen en dier
Niets doen is geen optie weet Cruiming. En dat er een nieuwe explosie aan zat te komen wist hij ook. Zijn park kwam in aanmerking voor een pilot van het nieuwe biologische product Rufix. 

Na aaltjes, knoflook, ui en giftige middelen die het milieu aantasten, lijkt dit natuurproduct andere te overtreffen. Je hoeft geen duur bedrijf in te huren, kunt het middel zelf toepassen en het is volgens de ontwikkelaars onschadelijk voor mens, dier en milieu.

Bron en hele artikel gelderlander


    Boek nu een verblijf bij  Landal Greenparks   
  of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot  

 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN