Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 18 oktober 2020

We gaan massaal naar bungalowparken in de herfstvakantie, maar is dat verstandig?

Nederlanders gaan deze herfstvakantie massaal in eigen land tóch nog op vakantie. Gelderland staat daarbij voor Nederlanders op nummer 1.

Wie deze herfstvakantie nog een vakantiewoning wil vinden, op een park of ergens anders, moet goed zoeken. Veel huisjes zijn bezet, vakantieparken zijn vol. 

,,Vakantie vieren in een huisje is dan ook coronaproof’’, zegt Andries Bruil van Droomparken. Bij zijn organisatie, met veel parken in Gelderland, loopt het storm voor de herfstvakantie. ,,Sterker nog, zelfs voor de kerstvakantie wordt nu al volop geboekt. Dat hebben we nog niet eerder zo gezien.’’

Ook bij Landal Greenparks is het druk. ,,Ook in andere jaren zitten we vaak vol tijdens de herfstvakantie, maar dan zijn er vaak heel veel buitenlandse gasten‘’, vertelt een woordvoerder van Landal Greenparks. ,,Nu zien we dat Nederlanders veel meer boeken dan normaal.’’

Binnenlandse reizen zijn enorm in trek

Reizen in eigen land wordt ook niet echt ontmoedigd door de overheid. Op de vraag ‘Mag ik op vakantie in Nederland?’ staat op de site van de Rijksoverheid weliswaar: het advies is om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Maar er staat ook ‘Het is nog steeds mogelijk om een camping, vakantiehuis of hotel in Nederland te bezoeken'.  

,,Veel mensen die in het voorjaar niet op vakantie zijn geweest, hebben nu zoiets: ik wil nu wél weg. Ik ga zelf ook weg in de herfstvakantie. Ik zit veel thuis, als je dan vakantie hebt, wil je niet weer naar hetzelfde aanrecht staren’’, zegt Reinou de Haan van VisitVeluwe. 

16 procent Nederlanders wil naar Gelderland

Ze is blij met het feit dat Gelderland blijkt daarbij de populairste provincie onder Gelderlanders is. Uit recent onderzoek van NBTC HollandMarketing blijkt dat 16 procent van de Nederlanders Gelderland noemt als favoriete vakantiebestemming. ,,We bieden rust, ruimte en natuur’’, zegt De Haan. ,,En dat is toch waar mensen naar op zoek gaan in deze tijd.’’

De hotels en vakantieparken in  Gelderland hebben zich sinds de Lockdown ook sneller hersteld dan andere provincies in Nederland. Dat heeft er volgens Visit Veluwe mee te maken dat provincies als Noord-Holland veel meer afhankelijk zijn van buitenlandse toeristen. 

Bron en hele artikel: De Gelderlander



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN