Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 27 mei 2021

Consumentenbond: veel onverwachte kosten bij boeking vakantiehuisjes

Veel aanbieders van vakantiehuisjes hanteren onduidelijke prijzen, waardoor de huisjes duurder blijken dan verwacht. Dat constateert de Consumentenbond na onderzoek. Consumenten betalen meer dan de prijs waarmee ze gelokt zijn.

...



Alle bedrijven brengen extra kosten in rekening, zoals reserveringskosten, kosten voor de eindschoonmaak, bedlinnen en toeristenbelasting. Maar 11 bedrijven nemen deze kosten niet op in de beginprijs. Hierdoor betalen klanten soms tot wel 160 euro meer dan de beginprijs. 

161 euro aan extra kosten

Voor een vakantiehuisje op vakantiepark De Eemhof van Centerparcs lijk je in het rekenvoorbeeld 1312 euro te moeten betalen. Maar bij dat bedrag komen ook nog reserveringskosten (29,50 euro), toeristenbelasting (95 euro) en bedlinnen (37 euro). Onderaan de streep betalen consumenten dus nog 161 euro extra, in het rekenvoorbeeld van de Consumentenbond waarbij voor een gezin is geboekt. 

En ook bij park Hoog Vaals van Landal betalen consumenten door bijkomende kosten plotseling fors meer. Daar stijgt de weekendprijs van een huisje voor zes personen dat 328 euro leek te kosten naar 452 euro. Er komen namelijk reserveringskosten, kosten voor bedlinnen en toeristenbelasting bij.

....

Vijf aanbieders laten volgens het onderzoek zien hoe het wél moet. Vakantiepark Beekse Bergen (Libema), Topparken, Droomparken, De Leistert en Bungalow.net werken met all-in prijzen. Deze aanbieders maken direct duidelijk wat de totale kosten zijn. 

....

Landal GreenParcs

De ACM stelt in informatie voor reisaanbieders dat vaste kosten zoals boekingskosten, belastingen, verplichte eindschoonmaak en een verplicht lakenpakket in de aanbiedingsprijs moeten worden opgenomen. "Neem al deze kosten mee in de prijs. U mag ze er niet later alsnog bij optellen."

Een woordvoerder van Landal GreenParcs laat aan RTL Z weten dat het echter niet om vaste kosten voor boekingen of lakens gaat. "Je weet niet hoeveel mensen er in een huisje gaan zitten. En je kunt meerdere huisjes boeken per boeking, dus wij zien het als variabele kosten. In onze interpretatie hoeven wij het dus van de ACM niet te doen."

Landal wil echter wel 'graag verbeteringen aan wil brengen aan de site'.  "Daar waren we al mee bezig, het is ook een wens van ons om dan de reserveringskosten bij de basisprijs te berekenen." 

Center Parcs

Ook Center Parcs stelt dat wat het doet niet in strijd is met de wet. "We willen transparant zijn in de prijs en naar onze mening zijn we dat. Op de site zie je in een grijs kader steeds welke kosten erbij komen. Dat wordt met één klik uitgerekend in de boekingstool. En met één boeking kun je meerdere huisjes boeken, maar dan betaal je één keer de reserveringskosten dus dat zien we als variabele kosten."

Over het linnengoed zegt Center Parcs: "Dat geldt alleen voor de comforthuisjes. En je kunt ook met vier mensen in een zespersoonshuisje gaan zitten. Als we het dan in de basisprijs rekenden, betaalde je voor zes personen linnengoed. Dat geldt ook voor toeristenbelasting"

Bron en hele artikel: rtl nieuws



of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot
Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN