Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 15 december 2022

Actiegroep dreigt met rechtszaak vanwege komst vakantiepark bij Beuningen

 Bewoners van Beuningen bieden de provincie Overijssel een laatste kans om te reageren op hun handhavingsverzoek, voordat zij de provincie voor de rechter slepen. Actiegroep Geen Landal in Dinkeldal diende het verzoek in om de komst van een vakantiepark naar een Natura2000-gebied te voorkomen. De provincie heeft de deadline van het handhavingsverzoek meermaals vooruitgeschoven.

De inwoners van Beuningen zijn geschrokken van de mogelijke komst van zeventig recreatievilla’s pal naast Natura2000-gebied Dinkelland bij Beuningen. “Het bericht is ingeslagen als een bom”, zegt Marc Beune van actiegroep Geen Landal in Dinkeldal.

Zeventig recreatie villa's

Het idee voor de realisatie van een Landal-vakantiepark met zeventig kleine villa’s kwam in een stroomversnelling na de verkoop van Natuurcamping Olde Kottink aan projectontwikkelaars.

De initiatiefnemers voor het vakantiepark kunnen bijna ongehinderd hun gang gaan omdat het bestemmingsplan niet hoeft te worden gewijzigd. Met andere woorden; de gemeente Losser heeft niets te zeggen over de komst van de luxe chalets naast een kwetsbaar natuurgebied.

Bron en hele artikel: RTV Oost



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken !