Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

dinsdag 20 juni 2023

Hackers stelen mogelijk gegevens van 12.000 klanten vakantiepark Landal

Landal Greenparks is slachtoffer geworden van een hack bij het softwarebedrijf MOVEit. Daardoor zijn de persoonlijke gegevens van ongeveer 12.000 mensen die onlangs hebben geboekt mogelijk in verkeerde handen gekomen.

Cybercriminelen kregen via het lek toegang tot namen en contactgegevens van gasten. Landal Greenparks  heeft de server waarop de gegevens stonden uitgeschakeld en opnieuw opgebouwd, laat een woordvoerder weten. De uitbater van vakantieparken benadrukt dat geen wachtwoorden, financiële gegevens of gegevens over toekomstige reserveringen zijn gestolen.

Phishing

Het bedrijf heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Klanten die mogelijk zijn geraakt door de cyberaanval werden vanochtend al door Landal geïnformeerd.

Criminelen kunnen namen en contactgegevens van anderen gebruiken voor fraude. Dat is bijvoorbeeld mogelijk via phishing, een vorm van oplichting waarbij criminelen zich in e-mails of appjes voordoen als iemand anders om wachtwoorden of andere gevoelige informatie buit te maken.

Bron en hele artikel: RTL Nieuws



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken !