Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zondag 2 juni 2024

Oude camping ’t Walfort wordt groot Landalpark met maximaal 116 recreatiewoningen

 Het terrein van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten wordt overgenomen door Landal Greenparcs, dat er een recreatiepark aan wil leggen met maximaal 116 vakantiewoningen. De gemeente Aalten wil medewerking verlenen aan de plannen.

Het terrein aan de Walfortlaan is tot 1 januari 2023 een camping geweest met in de loop van de jaren steeds meer stacaravans. In het oude bestemmingsplan was een maximaal aantal van 170 stacaravans opgenomen.

De stacaravans worden door Landal vervangen door maximaal 116 recreatiewoningen. Deze krijgen volgens de initiatiefnemers een ruime en moderne inrichting. Ze worden gebouwd met een oppervlakte van minimaal 225 vierkante meter. Er is een maximale bouwhoogte van 4,5 meter afgesproken.

Het blijft niet alleen bij recreatiewoningen. Centraal in het woonpark komt een groot gebouw met onder andere een bowlingbaan, fitnessruimte en een restaurant. Dit restaurant krijgt ook een ruim opgezet terras. Daarnaast krijgt het park voor de kinderen onder andere een speeltuin en een voetbalveldje.

‘Goed voor horeca en zwembad’

Het college van burgemeester en wethouders wil medewerking verlenen aan de plannen. Volgens het college is het voor de regionale economie belangrijk dat de recreatiesector zich blijft ontwikkelen. Daarbij past ook het opknappen en verbeteren van bestaande campings en caravanparken. Het college spreekt van een ‘recreatieve kwaliteitsimpuls’, waarvan ook de horeca in het centrum van Aalten en zwembad ’t Walfort kunnen profiteren.

Bron en hele artikel: Gelderlanderof kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials