Landal parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 16 oktober 2024

Roompot en Landal willen onvergetelijke vakanties voor iedereen waarmaken

Onbezorgd op vakantie gaan is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Voor mensen met een beperking is niet alleen belangrijk dat een vakantiebestemming fysiek toegankelijk is, maar ook dat deze gastvrij en verwelkomend is. Roompot en Landal maken onvergetelijke vakanties voor iedereen mogelijk. Op de vakantieparken Roompot en Landal zijn diverse aangepaste accommodaties beschikbaar geschikt voor vakantigangers met een beperking en Landal biedt daarnaast onder andere speciale Longvilla, gehoorvilla’s en Visionvilla voor slechtzienden aan.

Roompot Care

Roompot Care begrijpt dat mensen met een functiebeperking graag vooraf willen weten of de vakantieaccommodatie ook echt toegankelijk voor hen is. Van diverse bestemmingen is er online informatie beschikbaar over de aanpassingen op het park en in de accommodatie. Denk hierbij aan informatie over drempels, speciale parkeerplaatsen en aanpassingen van toiletten. Daarnaast kan men na de boeking extra zorg en hulpmiddelen bijboeken via een bijboekformulier, dat wordt doorgezonden naar Roompot Care en Comfortzorg, de grootste en landelijk meest ervaren organisatie op het gebied van zorg- en dienstverlening op vakantieadressen. Ook bij Landal kunnen gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben op het vakantieadres, rekenen op Comfortzorg, inclusief de hulpmiddelen die men thuis gewend is.

Landal

Aangepaste woningen zijn een vast onderdeel op alle nieuwbouwparken van Landal GreenParks, maar ook bij renovatie van bestaande accommodaties wordt gelet op aanpassingen aan een breder gebruik, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vlakke inloopdouches. Landal onderscheidt drie categorieën aangepaste accommodaties: breed toegankelijk voor gasten die minder goed ter been zijn; extra toegankelijk voor rolstoelgebruikers en speciaal toegankelijk, als het compleet voldoet aan alle toegankelijkheidscriteria, inclusief een hoog/laagbed en een onderrijdbare keuken.

Speciale concepten: Visionvilla en Longvilla

Bovendien zijn er speciale accommodatieconcepten voor gasten met zicht- of gehoorproblemen, of die aan luchtwegaandoeningen lijden. Zo beschikken Landal Landgoed ’t Loo (Gelderland) en Landal Hoog Vaals (Limburg) over een zogeheten Visionvilla, speciaal bestemd voor gasten met een visuele beperking. Bij de inrichting is gewerkt met duidelijke contrasten, er is een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. In en om het centrumgebouw is belijning aangebracht en de parkinformatie wordt in braille en grote letters aangeboden. De bungalow is voorzien van een omheinde tuin.

Op een groot aantal parken beschikt Landal over bungalows voor mensen met luchtwegaandoeningen, zoals astma en COPD, de zogeheten Longvilla. Deze bungalows zijn voorzien van gladde vloerbedekking zoals laminaat- en tegelvloeren. Bij de keuze van het materiaal voor gordijnen en meubels zijn de richtlijnen van het Longfonds leidend geweest. Op een aantal parken is geen open haard in de accommodatie. De bungalows zijn volledig rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan. Daarnaast volgt de schoonmaakdienst speciale instructies bij het schoonmaken van de Longvilla.

Bron: Landal / Roompot



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Siblu VakantieparkenTopparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials



maandag 14 oktober 2024

Verhalenweekend op Landal Het Land van Bartje

Op 25 en 26 oktober 2024 presenteert Het Land van Bartje in samenwerking met Eindeloos Theaterwerk, tijdens het Verhalenweekend Drenthe, drie bijzondere verhalen. 

Op Landal Het Land van Bartje kun je deelnemen aan een kleine verhalenroute, waarbij bekende Nederlandse acteurs, en actrices je meenemen in de historie van het park, de prachtige omgeving en de mooie provincie Drenthe. Een avontuurlijke reis, via drie verrassende locaties, waar je met de hele familie van kunt genieten, onder het genot van een hapje en een drankje. O.a. Bartho Braat, gaat als een “verstokte” campinggast ook een van de verhalen vertellen, midden op de zandvlakte voor een oude toercaravan. Een tweede verhaal speelt aan de rand van het bos en gaat over paarden.

 Bestel de tickets via Het Land van Bartje - verhalenweekend | Drenthe

Bron: Landal



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials



zondag 13 oktober 2024

Enzo Knol te gast op Landal Winterberg

Familie en vrienden vakantie in Winterberg


Enzo, Myron en Riven waren met familie en vrienden te gast op Landal Winterberg. Bekijk alle avonturen op YouTube.

Landal Winterberg heeft voor elke leeftijdsgroep iets te bieden. Neem een duik om baantjes te trekken in het overdekte zwembad, laat je skills zien op de golfbaan of ga voor actie in de Winterberg Bike Arena. 

Bron: Landal 



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials



vrijdag 11 oktober 2024

Vakantie met de hond bij Roompot en Landal

Het aantal honden in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. Geen wonder dat ze ook graag mee op vakantie gaan. Bij Roompot en Landal GreenParks – met parken midden in de natuur, aan de kust, in het bos en in de bergen – beleven ook viervoeters een geweldige vakantie. Bovendien zijn er in de meeste parken prachtige wandelroutes direct vanuit de accommodatie. Honden zijn welkom in de meeste van de vakantieparken, vaak zijn er verschillende hondenfaciliteiten beschikbaar en diverse parken hebben zelfs speciale hondenbungalows met plastic hondenmanden, een bench en in hoogte verstelbare voer- en waterbakken en een omheinde tuin. Daarnaast zijn er nog extra's op de parken zelf. Denk aan een hondendouche en een speelzone voor honden.


Hondenbungalows zijn o.a. te vinden op

Bron: Landal



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials



dinsdag 8 oktober 2024

Nieuw! Maak kennis met Landal Arber (vanaf 16 december)

Nieuw! Maak kennis met Landal Arber, gelegen in het prachtige Beierse Woud. 🇩🇪 🌲 Dit gebied staat bekend om de dichte bossen, kristalheldere meren en glooiende heuvels. Een natuurparadijs voor actievelingen! 

Het park opent 16 december haar deuren.

Bron: Landal



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials



maandag 7 oktober 2024

Eigenaar Camping de Zwarte Bergen moet oud-bewoners toch vergoeding betalen

Campingbewoners van de Zwarte Bergen in Luyksgestel moesten eind 2018 hun spullen pakken. Omdat het park ging stoppen, kregen ze ook geen vergoeding. Onterecht, zo besloot de rechtbank in hoger beroep.

Want de Zwarte Bergen stopte dan wel als camping, er lagen al plannen voor een nieuw recreatiepark op dezelfde locatie, zo stelt de rechter. De afhandeling had anders moeten verlopen en oud-bewoners Patty en Herman Velthuys, die de rechtszaak aanspanden, hebben daarom recht op een vergoeding. Of andere bewoners daar ook nog aanspraak op kunnen maken, is nog onduidelijk.

...

Ondertussen is de bouw van het beoogde Landalpark dat op de locatie van de Zwarte Bergen zou moeten komen nog niet begonnen. ,,De markt is heel erg slecht”, legt Van Os uit. ,,Maar de plannen zijn er vooralsnog en we zijn volop in overleg met de gemeente.”

Bron en hele artikel: ED



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken  of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials