Landal parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 19 oktober 2024

Leven Texels konijn nog altijd niet zeker door landjepik Landal

 Konijnen op het vakantiepark Landal Sluftervallei zijn nog steeds vogelvrij, ondanks toestemming van de provincie voor het vangen en verplaatsen van de konijnen naar andere plekken in de duinen van Texel. De provincie heeft de oorspronkelijke ontheffing voor het doden van de dieren namelijk niet ingetrokken. De Partij voor de Dieren neemt hier geen genoegen mee en wijst GS erop dat doden wettelijk verboden is als er diervriendelijke middelen voorhanden zijn. De partij heeft vervolgvragen gesteld.

Vorig jaar leidde het doden van konijnen al tot kritische vragen van de PvdD en een gang naar de rechter door Fauna4Life en Animal Rights Nederland. Die gezamenlijke druk heeft er waarschijnlijk toe geleid dat deze ‘inventieve oplossing’ werd gevonden om de konijnen naar verschillende Natura 2000-gebieden op Texel te verplaatsen.

Vangkooien

Door het in stand houden van de oorspronkelijke ontheffing blijft het mogelijk om konijnen te doden met behulp van fret en buidel (net), geweer en hond. De dieren mogen ook worden gevangen met vangkooien, waarna de jager de konijnen kan doden door de nek te breken. De provincie ziet het verplaatsen van konijnen als een ‘gedeeltelijk bevredigende oplossing’. Met als argument voor dit ‘gedeeltelijk’ omdat er maar 90 konijnen per jaar op het eiland zouden kunnen worden uitgezet.

Bron en hele artikel: Partij voor de dieren



of kiest u liever voor Center Parcs, Roompot of  EuroParcs ! 
of liever naar Summio Vakantieparken of Topparken ! 

Een vakantiehuis via BelvillaAllcamps of Bungalowspecials