Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 10 augustus 2013

Circa 60 boeren dagvaarden LTO Noord in zaak rond Hof van Saksen

Meer dan 60 boeren en inmiddels gestopte collega's eisen samen een bedrag van circa 4 miljoen euro van LTO Noord en LTO Noord Holding. Deze week werd daar voor de dagvaarding bij de rechtbank in Haarlem bezorgd. De claim hangt samen met het grote verlies dat de ondernemers leden door te beleggen in het vakantiepark Hof van Saksen. Dat gebeurde na een advies WLTO Verzekeringen, een rechtsvoorganger van LTO Noord Verzekeringen.

De advocaat van de boeren acht het uitgesloten dat het nog tot een schikking van de zaak komt. LTO Noord acht zich niet verantwoordelijk en stelt dat de organisatie de boeren al tegemoet is gekomen door 400.000 euro in te brengen in een fonds waarmee een schikking voor gedupeerden gefinancierd. Ondernemers konden daarbij 15% van hun inleg terug ontvangen.

De mogelijkheid om te beleggen in vakantiepark Hof van Saksen werd tussen 2004 en 2006 als investeringsoptie onder de aandacht gebracht. De rente op de obligaties bedroeg 8%. Er werd door 750 beleggers een bedrag van 27 miljoen euro ingebracht. WLTO Verzekeringen ontving 1,3 miljoen euro commissie van de projectontwikkelaars.

Bron en hele artikel: Agri Holland