Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 29 augustus 2013

Stop prijsmisleiding! Twee maanden later: Landal hardnekkig

Eind juni startte de consumentenbond een actie om prijsmisleiding in de reisbranche te stoppen. Het directe resultaat was dat bedrijven als Arke, Bizztravel, Solmar en World Ticket Center hun website hebben aangepast. Bedrijven uit de bungalowbranche leken nog weinig te doen met de kritiek. Hoe is de stand van zaken nu ongeveer 2 maanden later.

Landal kreeg voornamelijk het kritiek dat er zaken, voornamelijk, de annuleringsverzekering standaard is aangevinkt. Dit is tot op heden (28 augustus) nog niet aangepast.

Wel lijkt Landal de overige richtlijnen omtrent helder communicatie doorgevoerd te hebben. Zo wordt duidelijk uitgelegd welke kosten nog bij een boeking komen (reserveringskosten (dat voor een aantal parken kan verschillen), toeristenbelasting en lokale heffingen (deze laaste afhankelijk van de regio, duur van de vakantie en het aantal personen)).
Daarnaast komt er bij Landal nog verplichte kosten voor het bedlinnen (dat uiteraard afhankelijk is van het aantal personen)
Als je nu een boeking bij Landal maakt is het vooraf dus nog niet 100% helder wat je aan extra kosten krijgt. Tevens zijn de bijkomende kosten dan bijvoorbeeld bij Center Parcs.

Kortom Landal lijkt met de voornaamste punt van kritiek nog niets gedaan te hebben.

Hoe de stand van zaken is bij de andere ketens. U vindt het hier:


Gerelateerd artikel: Landal en Center Parcs misleiden met prijs en Vinkjesdag: Laat de vinken los (Bungalowparken geven geen krimp)