Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

zaterdag 31 mei 2014

Cast Bonifatius de musical op Landal Esonstad

Landal Esonstad in Oostmahorn biedt de komende weken onderdak aan regisseur Marc Krone en de spelersgroep van Bonifatius de Musical met rollen voor oa. Syb van der ploeg en Richard Spijkers…Parkmanager Milou Buisman en de Landal Esonstad mascotte “Bollo” overhandigen bij aankomst de sleutels van het tijdelijk onderkomen aan het Lauwersmeer.

Bonifatius de musical
Landal Esonstad is voor de cast de plek van uitwaaien en bijtanken tijdens de intensieve repetities en voorstellingen. De voorstellingen van de musical starten 30 mei a.s. en lopen tot en met het Pinksterweekend in de Bonifatiuskapel te Dokkum. In het acteursteam drie nieuwe gezichten: Maike Boerdam (Lioba), Liss Walravens (Alrun) en Bert Simhoffer (paus, abt). Daarmee hebben opnieuw gerenommeerde namen en talenten uit de nationale musicalwereld zich verbonden aan de Bonifatiusproductie in Dokkum. De andere acteurs zijn Richard Spijkers (Bonifatius), Syb van der Ploeg (Friese druïde), Theun Plantinga (Hildegard), Wouter Braaf (Sturmius) en Milan van Weelden (Koning Redbad).

Miniconcert De Kast 16 mei
Vrijdag 16 mei a.s. vanaf 14.30 uur presenteert de voltallige spelerscast zich aan het regionale publiek in de Bonifatiuskapel te Dokkum. Het programma wordt opgeluisterd met een mini-concert van de Friese band De Kast met hun nieuwe CD-single van de musicalsong ’It wetter waakst/ Het water stijgt’, gezongen door Syb van der Ploeg en Liss Walravens.
De toegang vrijdag 16 mei is vrij.

Het verhaal
Een Engelse bisschop trekt naar het ruige land van de heidense Friezen. Het is zijn laatste opdracht aan zichzelf. Maar op zijn reis naar het verre Friesland raakt hij vertwijfeld over zijn eigen waarheid. Dilemma's volgen elkaar in hoog tempo op. Hij moet keuzes maken. De beeldschone non Lioba, sluwe bisschop Hildegar en Bonifatius´ impulsieve leerling Sturmius maken het nemen van de juiste beslissingen extra moeilijk. Zo wordt zijn strijd tegen de heidense Friezen meer en meer een strijd met zichzelf. En hoe kan hij ooit kiezen tussen passie, geloof en liefde?

Bron: Landal