Landal GreenParks VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Landal GreenParks | Last Minute | Thema | Landal Skilife | Landal Campings

 

Natuurlijk bij Landal GreenParks

 

 

 

 
snel meer weten over iets van Landal
(bijv: lommerbergen, subtropisch, duitsland, zomervakantie, copd)
uw onderwerp/code:


dinsdag 15 augustus 2017

Extra onderzoek na incident megaglijbaan Hof van Saksen

Voor de tweede keer in korte tijd is iemand naar het ziekenhuis gebracht na een ritje in een van de megaglijbanen in Hof van Saksen. Het park en de leverancier doen onderzoek.

Dat laat general manager Roland Rozenbroek weten. Het lijkt om op zichzelf staande incidenten te gaan, vertelt hij. Hof van Saksen heeft de baan uitgebreid onderzocht en leverancier Van Egdom voert controles uit.

Incidenten
Zaterdag viel een vrouw uit de band van de Bombo: de grootste van drie spectaculaire, nieuwe indoorwaterglijbanen. Ze had pijn aan haar hoofd en werd met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De vrouw kwam er relatief goed vanaf met wat schrik en een grote bult op haar hoofd, meldt Rozenbroek. Ze is inmiddels weer op het park. Tijdens de openingsdag in juli liep het minder goed af voor een jongetje van een jaar of tien. Ook hij stuiterde uit de band van de Bombo, waardoor hij zijn sleutelbeen brak.

Harde banden?
In de Bombo nemen gasten plaats in een grote band voor vier personen. Met de band glijden ze eerst een poosje, waarna ze middels een vrije val van 10 meter in een reusachtige trechter terechtkomen. Bij de vrouw sloeg de band om in het laatste gedeelte van de trechter, waardoor zij en haar kinderen in het water terechtkwamen. Het jongetje stuiterde uit de band na de vrije val. De oorzaak van zijn val was al snel duidelijk: de band bleek te hard. De oorzaak van het omkieperen van de band waarin de vrouw zat, is nog onduidelijk.

„Uit camerabeelden en registratie van onze apparatuur kunnen we niets afleiden", legt Rozenbroek uit. „Alles lijkt in orde. De banden pompen we op tot 75 procent van de maximale sterkte en het lag ook niet aan de indeling van de boot. De vrouw dacht zelf dat ze de handgreep losliet, maar ook dat kunnen we uit de beelden niet afleiden."

Bron en hele artikel: DVHN 

. .Labels

acties, activiteiten, Aelderholt, Aerwinkel, Ameland, Amerongse Berg, awards, Beach Resort, Beach Villa's, Belgie, Bloemert, Bollo, Brandnertal, Brochure, Burgh Haamstede, Businessline, camping, Cauberg, Chalet Matin, Coldenhove, Darwin Forest, Denemarken, Divers, Duc de Brabant, Duitsland, Dunimar, Duurzaamheid, Dwergter Sand, Eifeler Tor, Elsgraven, Engeland, Esonstad, evenementen, Gebeurtenissen, Gottales, Haamstede, Heideheuvel, Heihaas, heimbachtal, Hellendoornse Berg, hemelvaart, herfst, Herfstvakantie, Hochmontafon, Hochwald, hoek van holland, Hof van Saksen, Hongarije, Hoog Vaals, Hunerwold State, katschberg, Kerst, Kerstvakantie, Kleinkirchheim, Land van Bartje, Landgoed 't Loo, Lauwersoog, lente, Lenzerheide, limburg, Livingstone, Lommerbergen, Miggelenberg, Mooi Zutendaal, Nieuwvliet, Ooghduyne, oostenrijk, Orveltermarke, Ouddorp, pasen, pinksteren, Port Greve, Prijsvraag, Rabbit Hill, Reeuwijkse Plassen, Reevallis, Rehrenberg, Salztal, Schatberg, Sluftervallei, Sneekermeer, Sonnenberg, Stroombroek, Suyderoogh, Terherne, Terschelling, Texel, Travemunde, Twenhaarsveld, Veluwemeer, Vennenbos, Vierwaldstattersee, Vitamaris, Vlegge, Vlieduyn, Vogelmient, voorjaar, vuurwerkvrij, Walensee, Warsberg, Waufsberg, winter, Winterberg, Wirfftal, Wolfsberg, zomer, Zwitserland

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap