Landal Greenparks parken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

donderdag 31 augustus 2017

Toerisme groeit op de Utrechtse Heuvelrug

Het toerisme op de Utrechtse Heuvelrug en de Gelders-Utrechtse Vallei loopt als een trein. Diverse relatief nieuwe initiatieven (Grebbelinie bezoekerscentrum in Renswoude, Landal Greenparks in Overberg, de panda's bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen) zorgen voor een groeiende stroom toeristen.

Ondanks de natte maanden juli en deels augustus beleefde het toerisme op de Heuvelrug een goede zomer. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei onder vakantieparken en attracties op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. Naast daguitjes in de regio, zit er vooral groei in bezoek aan vakantiehuisjes in het luxe segment. Hoewel ook steeds meer buitenlandse toeristen de Heuvelrug weten te vinden, vormen vooral Nederlandse vakantiegangers en thuisblijvers die een dagje op stap gaan, de grootste groep, zegt RBT-directeur Remco van der Schaaf.
...
Manager Tim Rooijakkers van Landal Amerongse Berg in Overberg is ook positief: ,,Veel van onze gasten zoeken een totaalbeleving en trekken met wandelschoenen de natuur in, of stappen op de elektrische fiets om de regio te verkennen."

Bron en hele artikel: AD