zondag 20 januari 2019

Opknapbeurt huisjes Lommerbergen als bijna alle eigenaren ja zeggen

De 502 huisjes op bungalowpark De Lommerbergen in Reuver worden gerenoveerd. Maar dan moeten bijna alle eigenaren akkoord gaan en de portemonnee trekken.
De vereniging van eigenaren heeft al ingestemd, maar de afzonderlijke eigenaren moeten ook nog hun goedkeuring geven. Ze krijgen tot en met 31 januari de kans. De eigenaren van 95 procent van alle huisjes, ofwel 477, moeten 'ja' zeggen tegen de opknapbeurt.

Tien miljoen

De 502 huisjes zijn in bezit van circa 280 eigenaren. „Voor elke bungalow wordt een overeenkomst gesloten", vertelt algemeen directeur Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen. De kosten voor het renoveren van de huisjes bedragen tien miljoen euro; gemiddeld 20.000 euro per bungalow.

Deze kosten worden volgens een bepaalde sleutel verdeeld tussen eigenaren en vakantiepark. Welke, dat wil Glaser niet zeggen. Het gaat om een ingrijpende verbouwing, zegt hij, waarbij de woningen vanbinnen volledig worden leeggehaald. „Alleen de buitenmuren blijven staan."

Zwembad
Als de eigenaren van de bungalows instemmen, gaat de verbouwing in het najaar van start. Volgens Glaser duurt het dan nog 2,5 jaar om alle huisjes onder handen te nemen. Vervolgens komt de rest van het park in beeld. Glaser geeft te kennen dat het winkel- en horecacentrum zeventien jaar oud is en aan vernieuwing toe. Ook zijn er „wensen" ten aanzien van het subtropisch zwembad.

De Lommerbergen werd ruim vijftig jaar geleden geopend. Het was het eerste park van Sporthuis Centrum, later omgedoopt in Center Parcs. Tegenwoordig is het eigendom van Landal GreenParks. Het aantal overnachtingen bij De Lommerbergen bedraagt 500.000 per jaar. De bezettingsgraad van het park schommelt tussen de 75 en 85 procent, aldus Glaser.

Uitbreiding
De Lommerbergen heeft al langer plannen om het park van 35 hectare uit te breiden met 4,8 hectare. Daarop zouden zestig bungalows gebouwd kunnen worden. De gemeenteraad van Beesel heeft eerder uitgesproken daar geen moeite mee te hebben. Omwonenden van het bosgebied maakten wel bezwaar. Glaser zegt dat De Lommerbergen graag wil uitbreiden, maar dat het niet de hoogste prioriteit heeft.

Bron: De Limburger