donderdag 3 januari 2019

Regio profiteert van populair Landal Reeuwijkse Plassen

Logeren bij Landal De Reeuwijkse Plassen blijft populair. Ook twee jaar na de opening is het park vrijwel altijd volgeboekt. De regio profiteert mee van dit succes.

,,Grote toeristische trekpleisters trekken elkaar aan, ze versterken elkaar", zegt Monique Veldman overtuigd. De eigenaresse van themapark Archeon in Alphen is er duidelijk over, zij lift mee op het succes van het vakantiepark langs de A12. ,,De bezoekers van Landal komen zeker ook naar hier."

Bovendien werkt het ook andersom, stelt Veldman. Gasten van Archeon, die speciaal naar Alphen komen voor de Midwinterfair, zoeken onderdak bij Landal. ,,En ze gaan ook even het centrum in, dat vang ik op uit gesprekken bij de entree."

Cijfers worden niet exact bijgehouden, maar ook bij het VVV-kantoor in Gouda is het duidelijk dat logees van Landal naar de Goudse binnenstad trekken. ,,Sinds de opening van Landal merken wij een stijging in het aantal bezoekers aan onze balie", stelt Mirella Bresser. ,,Dat is vast niet alleen aan Landal te danken, overal in de stad zie je een stijging."

Bron en hele artikel: AD