dinsdag 22 januari 2019

Top-3, Commercieel Directeur van het Jaar 2018 - Kandidaat Erik van Essen

Bij de verkiezing Commercieel Directeur zijn we momenteel aanbeland bij de finale. Na het doorlopen van drie rondes zijn we teruggegaan van 25 kandidaten, naar de laatste drie. De drie overgebleven gegadigden voor de titel Commercieel Directeur van het Jaar 2018 staan hieronder vermeld.

Kandidaat nummer 1 is Erik van Essen, Chief Commercial Officer van Landal Green Parks. Samen met drie andere statutaire directeuren is hij verantwoordelijk voor de koers van het bedrijf. Hij is daarbij eindverantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van het Landal GreenParks merk in alle landen waar men actief is.
---------
Samen met drie andere statutair directeuren ben ik verantwoordelijk voor de duurzame groei van ons mooie bedrijf Landal GreenParks. Met zo'n 3.000 Landal medewerkers, ruim 8.000 individuele huiseigenaren en een aantal strategische partners, spannen we ons elke dag maximaal in om onze gasten een onvergetelijke vakantie te laten beleven. Het afgelopen jaar ontvingen we 2,8 miljoen gasten in ruim 15.000 accommodaties.

En dat lukt niet alleen doordat onze 86 vakantieparken in negen Europese landen op de mooiste plekjes middenin prachtige natuur liggen; in bos, aan zee en in de bergen. Maar we werken hiervoor ook nauw samen met lokale ondernemers in de omgeving van de parken.

Verwachtingen van gasten overtreffen, een onvergetelijke vakantie bieden en daarmee een 9 of een 10 scoren, is onze ambitie. Landal GreenParks is mede door de extreme gastfocus, het vertalen van hun wensen, een succesvolle, internationaal groeiende vakantie-aanbieder. We blijven verder kijken en ontwikkelen en zullen bijvoorbeeld in 2030 klimaatneutraal zijn.

Ik ben eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Landal GreenParks merk in alle landen waar wij actief zijn. Dat betekent dat ik de teams aanstuur die zich bezighouden met revenue management, e-commerce development, datamanagement, product development, communicatie, marketing & sales en de customer contact centers.

Wie is Erik privé?
Optimist, geïnteresseerd, leergierig én nieuwsgierig, echtgenoot en vader, trouw, en soms een tikkeltje ongeduldig.

Erik zijn salesmotto:
"Ik kan het niet alleen. Succes heb je nooit alleen, dat creëer je samen"
-------------------

Kandidaat nummer 2 is Roos Tabak. Als commercieel directeur is zij eindverantwoordelijk voor alle (toekomstige) klanten van YoungCapital.
Kandidaat nummer 3 is Cees Verkuyl. Als CCO van Olympia Nederland is hij verantwoordelijk voor de commerciële organisatie van het bedrijf. 

Bron: SMA